Modulizer multifunctioneler

Moduloo heeft de Modulizer, waarmee klanten zelf online hun ideale opbergmeubel kunnen samenstellen, uitgebreid met nog meer mogelijkheden. Deze Modulizer 2.0 is vanaf heden compatible met smartphones en tablets. Daarnaast kan de Modulizer 2.0 als licentie gehuurd worden van de ontwikkelaars van de configurator voor het ontwerpen van vele andere producten in uiteenlopende branches. Dit kan van alles zijn wat te configureren valt. 
Modulizer multifunctionelerModulizer multifunctionelerModulizer multifunctionelerModulizer multifunctionelerModulizer multifunctioneler
Er zijn meer bedrijven met een eigen configurator. Maar een configurator als de Modulizer 2.0, met zoveel mogelijkheden en opties, kom je niet zo snel tegen. De oorspronkelijke versie van de Modulizer (Calkewlator) werd in 2006 door het huidige team van Moduloo ontwikkeld en als één van de eerste online configuratoren op de markt gebracht.
Sindsdien kunnen klanten – hoofdzakelijk particulieren maar ook bedrijven en scholen – met deze configurator nu op de website van Moduloo uit verschillende materialen en mogelijkheden een opbergmeubel samenstellen dat voldoet aan het doel dat de zelfbouwers met het meubel voor ogen hebben. Deze configurator heeft Moduloo in al die jaren veel succes gebracht.

Gebruik neemt toe
Het viel eigenaren Lodewijk van Walraven en dochter Lieve van Walraven van Moduloo de laatste tijd op dat steeds meer klanten via de website een melding achterlieten dat ze problemen ondervonden met het gebruik van de configurator op smartphone en tablet.
“Het vertrouwen in het modulaire systeem Moduloo heeft ons doen besluiten om samen met onze partner in automatisering de Modulizer 2.0 te ontwikkelen, die goed compatible is met meerdere apparaten zoals de iPhone en de iPad”, zegt Lodewijk van Walraven. “Dit is een zeer slimme zet. We merken nu al een toenemend gebruik van de configurator. Dus neemt tevens weer het aantal orders toe. Ook bij de dealers aan wie Moduloo de configurator gratis ter beschikking is gesteld.”

Kleuren en panelen
In de configurator Modulizer 2.0 zijn ook de hoeveelheid kleuren en mogelijkheden verder uitgebreid en is het mogelijk alle onderdelen, latten, laden, etc. van een kast dezelfde kleur te geven of te combineren. Dit kon voorheen niet. Ook het aantal panelen waar je uit kunt kiezen is flink toegenomen.
Later dit voorjaar zal er bovendien nog een 3D functie aan de Modulizer 2.0 toegevoegd worden. “Het ontwerpen en samenstellen van de meubels van Moduloo maar ook andere merken, kan dus op een professionelere manier”, aldus Lodewijk van Walraven. “Wij hebben ons eerst gefocust op 2D vanwege de helderheid in alle keuzes, de 3D functie zien we meer als een speelse toevoeging op het configureren in het geval van Moduloo.”
Andere producten
Als klap op de vuurpijl kan de Modulizer 2.0 ook voor het zelf ontwerpen van vrijwel alle denkbare producten in andere branches dan de meubelindustrie worden gebruikt. Bedrijven kunnen de Modulizer 2.0 onder licentie huren voor enkele honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het soort producten dat moet worden ontworpen.
Vader en dochter Van Walraven zijn ervan overtuigd met deze toevoegingen de markt optimaal te kunnen bedienen. “Met name de wat kleinere bedrijven hebben niet de financiële middelen om in dit soort uitgebreide professionele configuratoren te investeren”, legt Lieve van Walraven uit. “Deze ondernemingen kunnen we met automatisering zoals Modulizer 2.0 van dienst zijn. Ik weet zeker dat ze zeer geïnspireerd raken als ze onze website bezoeken.”

Direct aan de slag
Met de Modulizer 2.0 kun je op de website van Moduloo direct aan de slag, zonder allerlei applicaties te hoeven downloaden. Dat is een enorm voordeel. Inmiddels hebben al verschillende particulieren en bedrijven dankbaar gebruik gemaakt van de Modulizer 2.0. Aan de hand van de opmerkingen van klanten wordt de configurator continue geoptimaliseerd.
Door met behulp van deze configurator voorkeuren en praktische eisen aan te klikken in een overzichtelijk menu met tal van varianten, komt de consument bijna als vanzelf uit bij het opbergmeubel dat aansluit bij waar de kast geplaatst en voor gebruikt gaat worden. “De keuzemogelijkheden met betrekking tot vormgeving zijn met de Modulizer 2.0 inmiddels groter dan ooit”, sluit Lodewijk van Walraven af. “We blijven dus voortdurend innoveren.”