Ontwerpwedstrijd

Formica Group heeft een opwindende pan-Europese meubel ontwerpwedstrijd gelanceerd. Zij roept beginnende kunst- en ontwerpstudenten om mee te doen en hun concepten aan te leveren.
OntwerpwedstrijdFormica Group heeft ontwerpstudenten over geheel Europa uitgedaagd om een vooruitstrevend en attractief meubelstuk te ontwerpen met daarin Formica verwerkt om te helpen een ‘beter leven te creëren’. De nadruk van de wedstrijd ligt op het ontwikkelen van meubelconcepten die helpen onze relatie tot de ruimte die ons omschrijven te veranderen. Het laat ook zien hoe het leven eenvoudiger, plezieriger, productiever of comfortabeler te maken is.

Uitgedaagd
Deelnemers dienen eerst de plaats te kiezen. Het product kan geschikt zijn voor het leven thuis, zoals een keuken of woon- eetkamer of een publieke ruimte inclusief hotels, winkels, kantoren, een ziekenhuis of een school en moet gebruik maken van Formica laminaat. Inzenders worden uitgedaagd om anders naar de interpretatie van de toepassing van Formica laminaat te kijken voor interieurgebruik, terwijl ze veelzijdige decoratieve oplossingen voor oppervlaktebewerking specificeren die door hun collecties worden aangeboden.
Ontwerpwedstrijd
Dit jaar zal de internationale jury bestaan uit drie juryleden. Matthew Day Jackson zal zich bij Formica Group design experts Renee Hytry Derrington en Eva Hoernisch voegen, allen met uitstekende reputaties in de internationale kunst en ontwerpscene.

Inzenders wordt gevraagd om hun ontwerpen op de wedstrijd website in te dienen, of via e-mail naar [email protected] voor 17 April 2020.

Ostermann