Topontwerpers eren Martin Visser

Zeven topontwerpers eren Martin Visser met nieuw werk vanaf 14 maart in het Centraal Museum Utrecht. In 2020 is het zestig jaar geleden dat toonaangevend Nederlands vormgever Martin Visser (1922-2009) zijn beroemde BR02-slaapbank ontwerpt voor meubelproducent ‘t Spectrum. 
Topontwerpers eren Martin VisserOm dit jubileum te vieren hebben Jan des Bouvrie, Richard Hutten, Carolina Wilcke & Reinier Bosch, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marcel Wanders en Sabine Marcelis een ontwerp gemaakt, geïnspireerd op een werk van Visser. Het Centraal Museum toont de resultaten samen met de originele meubelen van Martin Visser. Daarnaast is werk van de deelnemende ontwerpers te zien en moderne kunst uit de collectie van het Centraal Museum van kunstenaars waarvan Visser ook werk in zijn collectie had. De tentoonstelling 'De slaapbank die ogen opende' is te zien t/m 30 augustus.
Martin Visser ontwerpt zijn slaapbank voor Nederlandse meubelproducent ‘t Spectrum. Het meubel is sindsdien onafgebroken in productie, net als veel andere gewilde ontwerpen van de vormgever uit de jaren zestig.

Novanorm