De hotellobby als inspiratiebron

Na boxspring, domotica en hotelhanddoek is er een nieuwe trend die zijn oorsprong vindt in de hotelwereld. De hotel lobby als inspiratiebron voor je woonkamer: Lobby Living. 
De hotellobby als inspiratiebron
De hotellobby als inspiratiebron
De hotellobby als inspiratiebron
Het is eigenlijk heel logisch dat veel interieurtrends eerst in de hotelwereld hun waarde hebben bewezen. Want door de deeleconomie zijn hotels gedwongen om zich te onderscheiden door voorop te lopen. De sleutelwoorden hierbij zijn locatie, comfort, wellness, duurzaamheid, authenticiteit en huiselijkheid. De hotelwereld weet als geen ander dat de eerste indruk de allerbelangrijkste is. Als die eerste impressie niet instagrammable is, dan is dat een gemiste kans. Het eerste echte contact met een hotel vindt doorgaans plaats in de lobby. En dat maakt de lobby tot één van key-ingrediënten onderdeel van een hotel. Het is niet alleen de plek waar je de kamersleutel krijgt overhandigd... het is letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van het hotel.
De laatste jaren zie je dan ook veel aandacht voor de ontvangstruimtes en lobby's in hotels. En net als eerder die heerlijke bedden en handdoeken, willen we nu ook het geweldige comfort en de bijzondere uitstraling van de hotel lobby in onze woonkamers.
Geen kopie
Maar... hoe ziet Lobby Living er eigenlijk uit? De kunst is dat het juist niet een exacte kopie is van wat er in hotels gebeurt. Het gaat om de precies juiste combinatie van verschillende zitelementen met diverse lampen, tafeltjes en kasten. Deze ogenschijnlijk onverenigbare diversiteit wordt tot een eenheid gesmeed door het gebruik van grote kleden en de juiste combinaties van stoffen en kleuren. Waarbij alles gericht is op luxe en comfort. Je kunt op verschillende manieren gaan zitten, van actief tot lekker onderuit. Maar altijd is er een tafeltje binnen handbereik om je glas op te kunnen zetten. Het enige wat ontbreekt is het personeel om je bestelling aan door te geven.
Voorbeelden
Binnen Co van der Horst is en wordt de lobby living-trend op een aantal zeer inspirerende manieren gepresenteerd. Edward van Vliet heeft voor de Leolux concept store een lobby living ontworpen met zijn Jill-collectie. Samen met Minotti werd onlangs voor een grote groep architecten en mediavertegenwoordigers een up-to-date hospitality trendlezing over lobby living georganiseerd.
Verder was er een 'Hospitality interior related' event in onze Flexform flagshipstore aan de Zuidas in Amsterdam. Daarnaast zijn in de winkel diverse voorbeelden gerealiseerd met deze trend als uitgangspunt.