Cruciale software voor Summa

Wonen & Design van het Summa College integreert, als eerste Nederlandse opleiding, de imos iX 3D CAD software van Proteus in haar onderwijsprogramma. De opleiding heeft in 2012 het ERP-pakket van Proteus al succesvol opgenomen in haar onderwijsprogramma en beschouwt imos als een cruciale aanvulling.
Cruciale software voor SummaCruciale software voor Summa
Docent Peter van de Laarschot van het Summa College legt momenteel samen met Proteus de laatste hand aan een lesboek over imos, dat leerlingen vanaf volgend schooljaar kunnen gebruiken. Eerder ontwikkelden beide partijen al speciaal lesmateriaal over de ERP-software van Proteus.

Stages
In een speciale pilot laat Wonen & Design leerlingen momenteel kennis maken met imos iX. Werkvoorbereiders die in nu hun examenjaar zitten en stages lopen, kunnen speciale imos iX workshops volgen. Vanaf volgend jaar zal het werken met imos ook daadwerkelijk geëxamineerd worden door de opleiding.
Van de Laarschot: “Met de feedback van de leerlingen kunnen we ons onderwijsprogramma verder optimaliseren. Waarna andere scholen dit later ook kunnen gebruiken. We zetten deze moderne stappen vanuit het belang van het gehele Nederlandse onderwijs op het gebied van meubel- en interieurbouw.”

Behoeften
Met de imos iX software van Proteus kunnen interieurbouwers meubels construeren en visualiseren, werklijsten en stuklijsten fabriceren en direct hun CNC-machine aansturen.
imos iX is gebaseerd op AutoCAD en ontwikkeld in nauwe samenwerking met interieurbouwers, machinefabrikanten en meubelbeslagleveranciers. De software is dan ook afgestemd op de behoeften van interieurbouwers en sluit precies aan bij hun dagelijkse praktijk.
Ralf Pijnenburg