HoutPro groot succes

HoutPro  groot succes Het ziet er naar uit dat HoutPro 2017 afstevent op een waar succes. De Nederlandse Houtbewerkingsvakbeurs, die van 31 oktober tot en met 3 november 2017 wordt georganiseerd in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, telt nu al 170 deelnemers, verspreid over meer dan vier hallen. De eerste editie in 2014 telde 140 exposanten in nog geen drie hallen. Onder de 170 deelnemers die zich nu, vier maanden voor de beurs, al hebben aangemeld tellen we liefst 56 nieuwe, dus bedrijven die in 2014 nog even de kat uit de boom hebben gekeken, maar nu wel hun vertrouwen schenken aan de beurs. De 170 deelnemers die tot nu zijn ingeschreven, zijn samen goed voor 10.740 m² netto beursoppervlakte. In 2014 bezetten 140 exposanten 7.464m² netto oppervlakte, wat toen zeker niet slecht was voor een nieuwe beurs, in toch nog vrij moeilijke economische omstandigheden. Anja Stuerbout, Sales Manager van beursorganisator Claever Associates: “Met een groei van ruim 21 procent in aantal deelnemers en 45 procent meer beursoppervlakte, kunnen we met enige bescheidenheid van een positieve evolutie spreken, toch? We hebben natuurlijk nog vier maanden voor het opengaan van de beurs. Als je me nu vraagt waar we denken te stranden wat aantal deelnemers betreft… we hebben natuurlijk geen glazen bol, maar zoals het er nu naar uitziet, moet 185/190 zeker haalbaar zijn.”

Vlees en bloed

HoutPro  groot succesEen beurs organiseren is meer dan een aaneenschakeling van stands, stelt Anja Stuerbout. “Achter elke professionele bezoeker schuilt een mens van vlees en bloed, die ook echt plezier wil beleven aan een beursbezoek, daarom zorgen we ook nu weer voor het belevingsaspect.” De entree wordt gedecoreerd door Dick Troost van Woodsculpture. Zijn werk is niet of nauwelijks figuratief en hij houdt zich bezig met de kosmische vorminvloeden op het leven op aarde. Daarnaast vormen muziek en hout zelf inspiratiebronnen. Dick brengt ook een oud-leerling mee, die zelf ook beelden zal exposeren. In de Peelhal zullen zowel Dick als zijn oud-leerling om beurten demo’s houtsnijwerk geven.

Houtplein

HoutPro  groot succesIn de Diezehal komt een Houtplein, een groepering van kleinere stands, speciaal voor exposanten die weinig ruimte nodig hebben of voor deelnemers die met een kleiner budget aan een beurs willen deelnemen. Centraal zal een houten draaimolen geplaatst worden van Fijnhout Drenthe, deelnemer tegenover het Houtplein. Gezien het succes van het concept met de instapklare stand is het HoutPlein op dit moment al volledig volboekt. Wie nog interesse heeft, kan tegen dezelfde voorwaarden deelnemen net om de hoek in de Peelhal. In de Diezehal zullen achttien exposanten de kans krijgen hun nieuwigheden voor te stellen op een massief houten tafel. Bedoeling is één item uit het volledige aanbod te belichten, één item dat extra aandacht verdient om zo de bezoeker naar de betrokken stand te leiden.

Ontvangst

HoutPro  groot succesNieuw is de deelname van Materia aan HoutPro in 2017. In de Peelhal wordt een luchtige en open structuur opgezet, volledig in Materia-stijl. Anja Stuerbout: “Tot slot wil ik nog even verklappen dat bezoekers dit jaar op een wel heel statige manier ontvangen zullen worden. Ik ben ervan overtuigd dat over die ontvangst nog even zal nagekaart worden. Om dit alles te beleven, dient gewoon iedereen met een professioneel hart voor hout HoutPro te bezoeken.” www.houtproplus.nl