You never work alone

Machineleverancier Rogiers en buurman Kempa, toeleverancier voor de keuken- en interieurbouw, hebben onlangs in Herentals (België) gezamenlijk hun deuren opengezet voor keukenbouwers en interieurbouwers. Niet minder dan 668 bezoekers vonden hun weg naar de opendeurdagen, waar ze onder meer het nieuwste gamma aan machines van de SCM Group konden bewonderen.
You never work aloneKempa, dat 26 jaar bestaat, verhuisde in 2004 naar een nieuwe productieruimte in Herentals, waar buurman Rogiers zich in 2017 vestigde. Voor Rogiers drong het nieuwste filiaal zich al enige tijd op. Zo werd er bewust gekozen voor Herentals als locatie, om ervoor te zorgen dat Rogiers nu ook voor klanten uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant fysiek bereikbaar werd. Zo hoeft de klant nu de tijdrovende verplaatsing naar Waregem niet meer te maken, maar kan hij op afspraak terecht in het nieuwe filiaal.

You never work aloneShowroom

Enerzijds beschikt deze nieuwe vestiging over een uitgebreide showroom, waar mensen het gamma aan SCM bewerkingsmachines kunnen bezichtigen. Daarnaast is er ook een servicepunt aan dit filiaal gekoppeld, zodat men van een nog betere en snellere service kan genieten. Omdat Kempa en Rogiers zich op dezelfde doelgroep richten was het gezamenlijk organiseren van de opendeurdagen een logische stap.

You never work aloneTijdelijke verbinding

Directeur Philippe Rogiers: “Het idee voor de opendeurdagen kwam van Kempa. Zij wilden graag een keer laten zien wat ze allemaal kunnen en waar ze voor staan en vroegen ons om dit gezamenlijk te doen. Hier zagen wij ook direct de voordelen van in. Kempa is een grote klant van ons. Door een tijdelijke verbinding te maken tussen de twee gebouwen konden we de klanten van beide ondernemingen samenbrengen. Dit levert een win-winsituatie op.”

You never work aloneLive demo’s

De unieke samenwerking tussen de leverancier en de eindproducent trok veel bekijks. Tijdens de opendeurdagen konden de talrijke bezoekers een volledig productieproces doorlopen, van de houtbewerkingsmachines in de Rogiers showroom tot het afgewerkte eindproduct in de 9000 m²-grote productieruimte van Kempa, dit alles gecombineerd met live demo’s. Nadien werd iedereen verwelkomd aan de loungebar voor een hapje en een drankje.

You never work aloneNetwerkevenement

In die zin waren de opendeurdagen dus tevens een ideaal netwerkevenement, laat de directeur van Rogiers desgevraagd weten. “Klanten vonden het zeer aangenaam dat ze een fabrieksbezoek konden combineren met een bedrijfsbezoek. Dit zorgde voor een hele goede sfeer.” Net zoals op de onlangs gehouden vakbeurs Prowood konden klanten van Rogiers de allernieuwste machines live in werking zien. Tevens werd er veel kennis opgedaan op het gebied van automatisering.

You never work aloneNieuwe slogan

Rogiers komt binnenkort met de slogan ‘you never work alone’. Volgens de directeur zegt deze slogan alles over de ongekende mogelijkheden van de nieuwste machines van Rogiers. De SCM machines, die in Nederland verkocht worden door SCM Nederland in Wormerveer, zijn in staat om steeds meer processen van de werknemer uit handen te nemen. Of het nu gaat om de klassieke machines, projectmachines of CNC-machines. Tijdens de opendeurdagen presenteerde Rogiers onder meer de SCM Morbidelli M100-M200, zijn meest verkochte machine. De SCM Morbidelli M100-M200 is een all-in-one CNC-bewerkingscenter met een rijke uitrusting aan frees- en boormogelijkheden, die ruimschoots voldoet aan alle noden van de houtbewerkingsindustrie. De machine is onder meer uitgerust met een 5-assige JQX (Just Quality eXtreme) spindelkop, die zorgt voor een volledige afwezigheid van trillingen, zelfs bij zware werkstukken.

You never work aloneTijd en energie

Philippe Rogiers: “Het is een zeer krachtige machine, met enorm veel variëteiten. De M100-M200 komt in verschillende stijlen, vormen en kleuren, waardoor we deze perfect kunnen afstemmen op de wensen van de klant.” Volgens de directeur van de machineleverancier krijgen de gezamenlijke opendeurdagen zeker navolging. “We hebben er beide veel tijd en energie in gestoken en zijn nog volop aan het nagenieten. Binnenkort bespreken we samen hoe we dit succesvolle evenement in de toekomst verder vorm willen geven.”
Ralf Pijnenburg
www.rogiers.be
www.scmgroup.com