Informatie en inspiratie

Van 21 tot en met 25 oktober zal materiO Belgium aanwezig zijn op Prowood 2018. In hal 1 van Flanders Expo zal materiO Belgium een tentoonstelling van innovatieve materialen presenteren, met een nadruk op hout en afgeleide materialen.
Informatie en inspiratie WOOD.BE beschikt over een eigen materialenbibliotheek onder de noemer materiO Belgium. Dit omvat zowel een fysieke showroom als een online materialendatabank om bedrijven en ontwerpers te informeren en inspireren op vlak van nieuwe en innovatieve materialen. Hebt u zelf niet de tijd om de laatste tendensen inzake materialen te volgen? Wilt u uw R&D- of productontwikkelingsafdeling bij de start van een nieuw innovatieproject laten onderdompelen in een ‘out of the box’ materiaalpresentatie, op maat van uw bedrijf? Nadien kan er ook een brainstormsessie volgen, gefaciliteerd door de innovatie-experts van WOOD.BE

Informatie en inspiratie Technologiewacht
materiO is een informatie- en inspiratieplatform voor nieuwe en innovatieve materialen uit de hele wereld. Courante materialen die door iedereen gekend zijn vind je hier niet, wel nieuwe of minder bekende materialen of materialen met bijzondere eigenschappen. Het is een technologiewacht voor materiaalinnovatie. De collectie omvat echter geen materialen die zich nog in een stadium van ontwikkeling bevinden. Alle getoonde materialen zijn commercieel beschikbaar, waardoor u er onmiddellijk mee aan de slag kan!

Informatie en inspiratie Online
De materialendatabank is online te raadplegen aan de hand van eenvoudige en intuïtieve zoekcriteria. Men vindt er maar liefst meer dan 5.000 materiaalfiches met de contactgegevens van de fabrikant. De showroom biedt ruimte aan een 3.000-tal stalen en wordt nog elke dag uitgebreid. In de showroom kan men materialenstalen uit alle materiaalfamilies bekijken: hout, textiel, kunststof, metaal, oppervlaktebehandelingen, steen, papier,…
Materiaaladvies kan ook deel uitmaken van een begeleid innovatietraject op maat van uw bedrijf samen met onze innovatie-experts. Of u kunt gebruik maken van één van de standaard materiO formules.

Metabo