Opnieuw platina voor duurzaamheid

Voor de derde keer op rij heeft de Geberit Groep van EcoVadis een platina award ontvangen voor haar duurzaamheidsmanagement. Geberit behoort daarmee tot de top 1 procent van alle door EcoVadis genoteerde bedrijven in alle sectoren en landen.

Opnieuw platina voor duurzaamheid | Vaktijdschrift Interieurbouw
Opnieuw platina voor duurzaamheid | Vaktijdschrift Interieurbouw

Dit is de hoogste onderscheiding die in het kader van de jaarlijkse EcoVadis-beoordeling wordt toegekend. De prijs maakt voor klanten en leveranciers zichtbaar dat Geberit over een uitgebreid, systematisch en langdurig duurzaamheidsmanagementsysteem beschikt.

Geberit zet zich al meer dan 30 jaar uit overtuiging in voor duurzaamheid en wil een leidende rol spelen in de verandering naar een duurzamere sanitairbranche. Al in 1990 heeft de onderneming haar eerste milieustrategie opgesteld en concrete maatregelen genomen. In de loop der jaren werd deze strategie geleidelijk uitgebreid tot een alomvattende duurzaamheidsstrategie. Tegenwoordig is het een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur en levert het een belangrijke bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Sinds de oprichting in 2007 heeft het EcoVadis-platform zich ontwikkeld tot een van 's werelds grootste aanbieders van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en heeft het een wereldwijd netwerk van meer dan 100.000 beoordeelde bedrijven gecreeëerd. EcoVadis voert risico- en prestatiebeoordelingen uit in 200 bedrijfstakken en 175 landen.