When Furniture Meets

When Furniture Meets We leven in een wereld waarin ons meubilair en andere objecten in ons dagelijks leven steeds meer levend lijken. In deze wereld van Internet of Things, Robotica and Artificial Intelligence kijkt Abet Laminati tijdens Design District 2018 naar de toekomst, een hoopvolle toekomst waarin we de relatie tussen onszelf en de objecten om ons heen zullen herdefiniëren.

When Furniture Meets Abet Laminati nodigde opkomend ontwerpersduo Merle Flügge en Job Mouwen van SupertoysSupertoys uit om hun installatie ‘When Furniture Meets’ voor het Design District 2018 te ontwerpen. De installatie is een gematerialiseerde cyberspace met ‘levende’ objecten gemaakt van Abet HPL. Kijken naar de toekomst met SupertoysSupertoys en Abet Laminati was een perfecte combinatie: de installatie wekt nieuwsgierigheid op, het is fantasierijk en vooruitstrevend. Elementen die Abet Laminati in haar eigen visie onderstreept. ‘When Furniture Meets’ stelt de vraag of meubels in de nabije toekomst tot leven zullen komen.


When Furniture Meets Aangenaam
Samen met Made.up Interior Works heeft SupertoysSupertoys veel testen uitgevoerd om het HPL te buigen. Er is geen buigplex achterconstructie gebruikt als ondersteuning, de ontwerpers benadrukken hiermee hoe veelzijdig het HPL van Abet Laminati kan zijn. Hoewel de gebogen oppervlakken hard zijn, geeft het gevoel van het dunne gebogen materiaal de objecten een aangename tactiliteit. Bijna 99 procent van de installatie is gemaakt van HPL… HPL dat tot leven komt.


When Furniture Meets Emotioneel
SupertoysSupertoys is een opkomend visionair ontwerpstudio. Hun ontwerpen draaien altijd om de vraag hoe nieuwe technologieën zoals Internet of Things, AI, Robotica etc. onze relatie met de omgeving zullen veranderen. Volgens de ontwerpers zullen onze meubels en objecten steeds meer en meer levend worden en onderdeel worden van onze sociale omgeving. Meubels, niet als een functionele comfortabele ‘achtergrond’ van ons interieur maar meubels als huisdieren: waar we op zullen reageren op een emotioneel en empathisch niveau.

Materia Exhibitions B.V.