Prowood breekt records

Prowood gaat dit jaar alle records breken. De vakbeurs, die van 21 tot en met 25 oktober 2018 wordt gehouden in Flanders Expo in Gent (België), beschikt nu al over een kleine 1300 vierkante meters meer netto stand oppervlakte dan op hetzelfde moment drie jaar geleden (dus een half jaar voor de beurs). Anders gezegd: Prowood heeft nu al evenveel oppervlakte als bij het opengaan van de deuren bij de editie van 2015. Oorzaak is de alsmaar groeiende economie. Maar de organisatie krijgt van Philippe Rogiers, voorzitter van de adviesraad, ook een dikke pluim. “Zij zorgt ervoor dat Prowood een beurs is waar iedereen zich op zijn plek voelt.”
Volgens Rogiers gaat Prowood 2018 alle voorgaande edities overtreffen. Dit uit zich onder meer in het aantal vierkante meters beursoppervlak. “De prognoses laten zien dat we een bezetting van om en nabij 17.000 vierkante meters krijgen. Dat is meer dan ooit tevoren. Op de eerste plaats komt dit door de economie, die beter en beter wordt. Sinds 2015 zit de Belgische economie in een stijgende lijn. Dat vertaalt zich in het aantal bedrijven dat zich inschrijft. Er zijn nog wel firma’s die afhaken omdat ze menen hun doelgroep niet rechtstreeks te kunnen bereiken, maar in zijn algemeenheid proeven we een groter bereidheid tot deelname. We gaan ver boven de aantallen van 2015 uitkomen.”

Drijvende kracht
De voorzitter van de adviesraad heeft niets dan lof voor de organisatie van Prowood, de drijvende kracht achter het succes. “Zij luisteren goed naar de wensen van de bezoekers en de exposanten. De vakbeurs wordt conform de marktvraag georganiseerd. Klanten voelen zich op hun plek op Prowood en dit komt de sfeer op de beurs ten goede. Juist deze goede sfeer wordt enorm gewaardeerd door bezoekers en exposanten. Prowood heeft een enorme aantrekkingskracht. Iedereen gaat er met plezier naartoe. Zowel bezoekers als standhouders.”
Prowood is van oudsher een vakbeurs waar veel handel wordt gedreven. Nu de economie beter en beter wordt, zijn klanten meer en meer bereid tot het doen van investeringen. Prowood profiteert daar vanzelfsprekend van. Rogiers: “Klanten komen naar Prowood om beslissingen te nemen en zij voelen zich op hun gemak. Tijdens de beursdagen wordt er veel gekocht. Dit is voor exposanten zeer interessant. Exposanten kunnen profiteren van een zeer korte return on investment (ROI). Dat is een enorme voordeel voor bedrijven. Er worden tijdens Prowood veel orders genoteerd.”

Innovaties
Op Prowood zullen bovendien tal van innovaties worden getoond. Steeds meer fabrikanten beginnen het nut daarvan in te zien, vertelt de voorzitter van de adviesraad van Prowood. “De internationale vakbeurzen Xylexpo in Italië (Milaan) en Ligna in Duitsland (Hannover) staan erom bekend dat bedrijven er flink uitpakken met innovaties. In België en Nederland is dat allemaal wat minder, zo is er langere tijd gedacht, omdat onze beurzen wat kleiner zijn. Maar daar lijkt echt verandering in te komen. Er is een omslag gaande. Steeds meer bedrijven pakken uit op Prowood. Exposanten maken gretig gebruik van de mogelijkheid om nieuwe ontwikkelingen en technologieën te tonen. Dit soort zaken maken de beurs nog levendiger. Men kan op Prowood volop ervaringen zien en delen.”
www.prowood-fair.be

Prowood wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. De vakbeurs is gedurende vijf dagen lang een trefpunt voor professionals in de houtverwerkende nijverheid en andere sectoren. In Flanders Expo in Gent verenigen alle prominente marktspelers binnen de houtverwerkingssector hun krachten. Dit trekt vele bezoekers aan. Het aantal bezoekers ligt iedere editie rond de 16.000. Prowood vindt om de drie jaar plaats. Er vindt momenteel tevens een gezonde kruisbestuiving plaats tussen Prowood en de Nederlandse zusterbeurs HoutPro+.

Tekst: Ralf Pijnenburg

Hettich Marketing