Design District 2018: Lange lijst met deelnemers

Design District 2018: Lange lijst met deelnemersMaar liefst 200 merken prijken er op de deelnemerslijst van Design District 2018. Tussen de trouwe deelnemers ook veel verrassende nieuwkomers. Neem een kijkje op de lange lijst om te zien wie en wat je allemaal kan verwachten op de beursvloer. En zorg dus dat je Design District dit jaar niet mist want je komt er gegarandeerd met nieuwe, frisse ideeën, contacten en inzichten vandaan!
Tussen de stellages van het oude Distributiecentrum van de Van Nelle Fabriek vind je 16 waanzinnige ontwerpers en ontwerplabels. Het zijn veelal bekende namen die al wat langer aan de weg timmeren. Ook studenten en net afgestuurde ontwerpers tonen hun werk in de presentaties van de Willem de Kooning Academie en HMC mbo vakschool.
Er zijn dagelijks interessante -gratis- lezingen, workshops en paneldiscussies bij te wonen.
6 - 7 - 8 juni | Van Nelle Fabriek Rotterdam
www.designdistrict.nl

Een kleine greep uit de deelnemerslijst:

Design District 2018: Lange lijst met deelnemers Supertoys
We leven in een wereld waar onze meubels en andere objecten uit ons dagelijkse leven steeds meer ‘levend’ lijken. Een wereld van Internet Of Things, Robotica en Artificial Intelligence. Een wereld waar Abet Laminati naar de toekomst kijkt, een positieve toekomst waar we de verhouding tussen onszelf en onze spullen zullen herdefiniëren. ‘When Furniture Meets’ is een installatie van Abet Laminati ontworpen door het ontwerpersduo Merle Flügge & Job Mouwen: Supertoys Supertoys. De installatie is een gematerialiseerde cyberspace met ‘levende’ objecten gemaakt van Abet HPL.
www.abet.nl

Natuurgetrouwe uitstraling
Design District 2018: Lange lijst met deelnemers DecoLegno is leverancier van de uitgebreide collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. De decors hebben een natuurgetrouwe uitstraling door het gebruik van geavanceerde print technieken en persblikken. Met diverse hout texturen, beton, blauwstaal, marmer, leer en textiele optieken kan men uitgesproken interieurs en meubels creëren. Het materiaal is beschikbaar als decor spaanplaat en HPL met bijpassend kantenband. Tijdens Design District zal DecoLegno een concept lanceren met een hoge decoratieve waarde dat tevens een positieve bijdrage levert aan de akoestiek.
www.decolegno.nl

Design District 2018: Lange lijst met deelnemers Breed scala houtproducten
Familiebedrijf FINSA begon in 1931 met een zagerij. Sindsdien is de oudste MDF- en spaanplaatfabrikant op het Iberische schiereiland blijven groeien. Vanuit het hoofdkantoor in Santiago de Compostela en nog zestien andere verkoopkantoren verspreiden zij het houtassortiment over de hele wereld. Het brede scala aan houtproducten wordt op twaalf productielocaties geproduceerd. In het assortiment onder andere MDF- en spaanplaatspecials, SuperPan, decorplaten en gefineerde platen.
www.finsa.com

Vloeivloer
Forbo Eurocol Nederland BV uit Wormerveer is gespecialiseerd in tegellijm, voeg- en egalisatiemiddelen en alle daarbij behorende hulpmiddelen. Daarnaast fabriceert Eurocol een serie lijmen voor vloerbedekking, wandbekleding en sinds 2015 leggen zij zich ook toe op de productie van afwerkingen. Een van deze afwerkingen is LiquidDesign, een innovatieve, veerkrachtige vloeivloer met een natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling.
www.eurocol.nl

Verborgen perfectie
Een taatsdeur is een toonbeeld van verborgen perfectie. Geen zichtbare kozijnscharnieren, maar een onzichtbare verticale as waardoor de deur zowel naar binnen als naar buiten opent. De systemen van FritsJurgens® zijn uniek, omdat er geen bouwkundige voorzieningen in de vloer en het plafond nodig zijn. De taatsdeurscharnieren worden volledig geïntegreerd in de boven- en onderkant van de deur. Hierdoor hoeft alleen een vloer- en plafondplaat gemonteerd te worden.
www.fritsjurgens.com

Meubel- en bouwbeslag
Design District 2018: Lange lijst met deelnemers Häfele Nederland BV is een 100 procent dochteronderneming van de Häfele-Group, een internationale onderneming op het gebied van meubelbeslag, bouwbeslag, verlichting en het elektronische sluitsysteem Dialock. Häfele Nederland BV richt zich op de Nederlandse markt en is gevestigd in Apeldoorn. Naast de eigen Häfele producten en concepten beschikken zij ook over een zeer breed assortiment van de meest gerenommeerde merken op het gebied van meubel- en bouwbeslag.
www.hafele.nl

Podium
Het HMC is dé vakschool voor de meubel- en woonbranche. Zij bieden getalenteerde eerste, tweede en derdejaars studenten een podium om zichzelf te presenteren.
www.hmcollege.nl

Design District 2018: Lange lijst met deelnemersDesign en techniek
Van Hoecke is verdeler van meubelbeslag van Blum in de Benelux. Daarnaast produceren ze TA'OR BOX, een eigen ontwikkelde, houten lade die heel wat mogelijkheden biedt. Op Design District stellen ze een aantal nieuwe producten voor die design en techniek perfect hand in hand laten gaan. Blum ontwikkelde een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klepdeursystemen en integreerde demping in hun glasdeurscharnier.
www.vanhoecke.com

Sfeerondersteunend
Intersteel is een leverancier van designdeurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Intersteel beheerst de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig.
www.intersteel.nl

Unieke vloeren
Design District 2018: Lange lijst met deelnemers IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten. IVC combineert een uitgebreide Belgische expertise in vloerbedekking. In de uitgebreide portfolio van 100 procent in eigen huis ontworpen heterogene vinylvloer, LVT en tapijttegels vindt men ongetwijfeld de oplossing voor het project. IVC ondersteunt van idee tot uitvoering, van inspiratie tot installatie. Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij.
www.ivc-commercial.com

Design District 2018: Lange lijst met deelnemers Premium houtproducten
Pfleiderer staat voor premium houtproducten, klantgerichte servicediensten en duurzaamheid: Met ruwe spaanplaten en vezelplaten, verder veredelde decoratieve producten, laminaten, HPL-elementen en werkbladen biedt het bedrijf perfecte materialen voor elk project - beveiliging tegen brand, scheepsbouw, houtbouw of inclusief Eco-certificering. Het bedrijf inspireert haar partners met op maat gemaakte service en decoratieve oppervlakkencompetentie.
www.pfleiderer.com

Acrylaatspecialist
Design District 2018: Lange lijst met deelnemers Pyrasied is een acrylaatspecialist die zich onderscheidt door niet standaard te zijn. Zij innoveren in materialen en zijn bereid risico’s te nemen om samen met klanten tot oplossingen te komen. Zo vinden zij het bijvoorbeeld leuk om nieuwe materialen te ontwikkelen, omdat ze hun passie voor acrylaat met iedereen willen delen. Op gebied van bewerkingen zijn zij dienstverlenend en grensverleggend. Ook daar laten ze zich graag in uitdagen. Iedereen kan bij Pyrasied terecht, zelfs op maat, omdat zij vinden dat hun voorraad voor iedereen toegankelijk moet zijn.
www.pyrasied.nl

Kracht en sensatie
Spadon is al meer dan 40 jaar actief op de Nederlandse markt als agentschap van keramische tegels, composiet, mozaïek en aanverwante producten voor architecten. Het pakket is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit innovatieve, onderscheidende en hoogwaardige materialen, veelal met mogelijkheden tot custom-made oplossingen. Ze vertegenwoordigen meerdere Italiaanse tegelmerken, waaronder Ceramiche COEM. De tegels van dit merk zijn rijk in technologie, uitstraling en schoonheid, tonen de pracht, kracht en sensatie van natuursteen.
www.spadon.nl
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?
Abonneren

Delen


Abet