DESIGN DISTRICT 2018

DESIGN DISTRICT 2018De 16e editie van Design District staat voor de deur! 6 – 7 – 8 juni wordt de Van Nelle Fabriek Rotterdam gevuld met het nieuwste en beste op het gebied van interieurdesign. Interieurprofessionals, op zoek naar inspiratie, oplossingen, noviteiten, en een sfeervolle meetingplace mogen Design District niet missen. Met een beursvloer van meer dan 200 deelnemers, van gevestigde merken tot aan beginnende ontwerpers, wordt er wederom een record gevestigd. Naast de overvolle beursvloer kan je op elke moment van de dag een lezing volgen, van bijvoorbeeld de vooraanstaande Zweedse ontwerper Björn Dahlström, over het kleurgebruik in Zweedse interieur. Je kan ook kennismaken met het Color Navigator System of een paneldiscussie onder leiding van Harm Tilman (hoofdredacteur van De Architect) bijwonen.

De Van Nelle Fabriek heeft al meerdere keren het decor gevormd voor Design District. Wil je wat meer zien en weten van dit iconische gebouw, sluit dan aan bij een gratis rondleiding door de fabriek. Een ervaren Van Nelle-gids vertrekt drie keer per dag vanaf het verzamelpunt net achter de entree van Design District. Tot slot kan je nog terecht bij een van de deelnemers in het Off Site programma. Op het terrein van de Van Nelle openen de showrooms van Wilkhahn en Tunaoffis speciaal de deuren voor bezoekers van Design District. Vlak naast de fabriek is de showroom van Secoff waar je traditiegetrouw terecht kan voor een goede kop koffie. Bij Flokk in het centrum van Rotterdam is er elke dag een ontbijtsessie met een gerenommeerd ontwerper zoals Richard Hutten. Meer informatie, deelnemerslijst, routebeschrijving en aanmelden voor 50% korting op de toegangsprijs: www.designdistrict.nl 

Een kleine greep uit de deelnemerslijst:

DESIGN DISTRICT 2018Verborgen perfectie
FritsJurgens® presenteert tijdens Design District een uniek design statement op het gebied van ruimtescheiding: taatsdeuren met het systeem van FritsJurgens®. Deuren zijn niet alleen functioneel, maar worden steeds vaker als een high-end designelement aan het interieur toegevoegd. Taatsdeuren zijn onzichtbaar in gesloten positie en zijn geopend ruimtelijk heel bepalend. Met het FritsJurgens® taatsdeursysteem kunt u een deur ontwerpen die qua functionaliteit en beleving naadloos aansluit op de door u gewenste ruimtelijke expressie. Het FritsJurgens® systeem is uniek, omdat er geen bouwkundige voorzieningen in de vloer en het plafond nodig zijn. De taatsdeurscharnieren worden volledig geïntegreerd in de boven- en onderkant van de deur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het taatsdeurscharnier van FritsJurgens® is ontworpen voor elke type taatsdeur met een draagvermogen tot 500 kg. Tijdens Design District 2018 laat FritsJurgens® zien wat anders verborgen blijft.
www.fritsjurgens.com

DESIGN DISTRICT 2018Acrylaatspecialist
Pyrasied is een acrylaatspecialist die zich onderscheidt door niet standaard te zijn. Zij innoveren in materialen en zijn bereid risico’s te nemen om samen met klanten tot oplossingen te komen. Zo vinden zij het bijvoorbeeld leuk om nieuwe materialen te ontwikkelen, omdat ze hun passie voor acrylaat met iedereen willen delen. Op gebied van bewerkingen zijn zij dienstverlenend en grensverleggend. Ook daar laten ze zich graag in uitdagen. Iedereen kan bij Pyrasied terecht, zelfs op maat, omdat zij vinden dat hun voorraad voor iedereen toegankelijk moet zijn.
www.pyrasied.nl

DESIGN DISTRICT 2018Design en techniek
Van Hoecke is verdeler van meubelbeslag van Blum in de Benelux. Daarnaast produceren ze TA'OR BOX, een eigen ontwikkelde, houten lade die heel wat mogelijkheden biedt. Op Design District stellen ze een aantal nieuwe producten voor die design en techniek perfect hand in hand laten gaan. Blum ontwikkelde een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klepdeursystemen en integreerde demping in hun glasdeurscharnier.
www.vanhoecke.com

DESIGN DISTRICT 2018Supertoys
We leven in een wereld waar onze meubels en andere objecten uit ons dagelijkse leven steeds meer ‘levend’ lijken. Een wereld van Internet Of Things, Robotica en Artificial Intelligence. Een wereld waar Abet Laminati naar de toekomst kijkt, een positieve toekomst waar we de verhouding tussen onszelf en onze spullen zullen herdefiniëren. ‘When Furniture Meets’ is een installatie van Abet Laminati ontworpen door het ontwerpersduo Merle Flügge & Job Mouwen: Supertoys Supertoys. De installatie is een gematerialiseerde cyberspace met ‘levende’ objecten gemaakt van Abet HPL.
www.abet.nl

DESIGN DISTRICT 2018Natuurgetrouwe uitstraling
DecoLegno is leverancier van de uitgebreide collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. De decors hebben een natuurgetrouwe uitstraling door het gebruik van geavanceerde print technieken en persblikken. Met diverse hout texturen, beton, blauwstaal, marmer, leer en textiele optieken kan men uitgesproken interieurs en meubels creëren. Het materiaal is beschikbaar als decor spaanplaat en HPL met bijpassend kantenband. Tijdens Design District zal DecoLegno een concept lanceren met een hoge decoratieve waarde dat tevens een positieve bijdrage levert aan de akoestiek.
www.decolegno.nl

DESIGN DISTRICT 2018 Breed scala houtproducten
Familiebedrijf FINSA begon in 1931 met een zagerij. Sindsdien is de oudste MDF- en spaanplaatfabrikant op het Iberische schiereiland blijven groeien. Vanuit het hoofdkantoor in Santiago de Compostela en nog zestien andere verkoopkantoren verspreiden zij het houtassortiment over de hele wereld. Het brede scala aan houtproducten wordt op twaalf productielocaties geproduceerd. In het assortiment onder andere MDF- en spaanplaatspecials, SuperPan, decorplaten en gefineerde platen.
www.finsa.com

Vloeivloer
Forbo Eurocol Nederland BV uit Wormerveer is gespecialiseerd in tegellijm, voeg- en egalisatiemiddelen en alle daarbij behorende hulpmiddelen. Daarnaast fabriceert Eurocol een serie lijmen voor vloerbedekking, wandbekleding en sinds 2015 leggen zij zich ook toe op de productie van afwerkingen. Een van deze afwerkingen is LiquidDesign, een innovatieve, veerkrachtige vloeivloer met een natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling.
www.eurocol.nl

Meubel- en bouwbeslag
DESIGN DISTRICT 2018 Häfele Nederland BV is een 100 procent dochteronderneming van de Häfele-Group, een internationale onderneming op het gebied van meubelbeslag, bouwbeslag, verlichting en het elektronische sluitsysteem Dialock. Häfele Nederland BV richt zich op de Nederlandse markt en is gevestigd in Apeldoorn. Naast de eigen Häfele producten en concepten beschikken zij ook over een zeer breed assortiment van de meest gerenommeerde merken op het gebied van meubel- en bouwbeslag.
www.hafele.nl

Podium
Het HMC is dé vakschool voor de meubel- en woonbranche. Zij bieden getalenteerde eerste, tweede en derdejaars studenten een podium om zichzelf te presenteren.
www.hmcollege.nl

Sfeerondersteunend
Intersteel is een leverancier van designdeurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Intersteel beheerst de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens onbewust sfeerondersteunend aanwezig.
www.intersteel.nl

Unieke vloeren
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten. IVC combineert een uitgebreide Belgische expertise in vloerbedekking. In de uitgebreide portfolio van 100 procent in eigen huis ontworpen heterogene vinylvloer, LVT en tapijttegels vindt men ongetwijfeld de oplossing voor het project. IVC ondersteunt van idee tot uitvoering, van inspiratie tot installatie. Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij.
www.ivc-commercial.com

DESIGN DISTRICT 2018 Premium houtproducten
Pfleiderer staat voor premium houtproducten, klantgerichte servicediensten en duurzaamheid: Met ruwe spaanplaten en vezelplaten, verder veredelde decoratieve producten, laminaten, HPL-elementen en werkbladen biedt het bedrijf perfecte materialen voor elk project - beveiliging tegen brand, scheepsbouw, houtbouw of inclusief Eco-certificering. Het bedrijf inspireert haar partners met op maat gemaakte service en decoratieve oppervlakkencompetentie.
www.pfleiderer.com

Kracht en sensatie
Spadon is al meer dan 40 jaar actief op de Nederlandse markt als agentschap van keramische tegels, composiet, mozaïek en aanverwante producten voor architecten. Het pakket is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit innovatieve, onderscheidende en hoogwaardige materialen, veelal met mogelijkheden tot custom-made oplossingen. Ze vertegenwoordigen meerdere Italiaanse tegelmerken, waaronder Ceramiche COEM. De tegels van dit merk zijn rijk in technologie, uitstraling en schoonheid, tonen de pracht, kracht en sensatie van natuursteen.
www.spadon.nl

Ostermann