Een dialoog tussen texturen

Metalen texturen van Planium versieren vloeren en muren. Van het merk geven de verscheidenheid aan messing, koper en verschillende staalsoorten leven aan verschillende collecties: Charme, Silver en Eclipse.

Een dialoog tussen texturen | Vaktijdschrift Interieurbouw

De Metal-Morphosis collectie bevat designer geoxideerde platen uitgaande van natuurlijke metalen. Allemaal dankzij gecontroleerde oxidatieve processen die verrassende kleuren genereren en artistieke oppervlakken en unieke coatings creëren.

Met deze oxidaties worden combinaties van dit type realistisch voor het inrichten van interieurs met metaal, met een gladde textuur in zijn metalen ‘integriteit’ naast een geoxideerde metaaltextuur die een explosie van kleuren vertegenwoordigt.

Zo zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld koperachtig, een in wezen warme kleur, af te wisselen met een oxidatie van koper die, met behoud van zijn basis, zich opent voor beslist meer uitgestrekte tinten en horizontaal voor blauwachtige kleuren en gekoppeld aan blauwtinten. Het ‘gladde’koper maakt daarom, in zijn basistexturen, met het geoxideerde koper een chromatisch bereik mogelijk dat kan leiden tot een dubbele richting en tot een scenografie die ten minste twee verschillende richtingen bestrijkt, en allemaal beginnend met hetzelfde materiaal.