125 jaar Huyskamp’s Fijnhouthandel

De firma H. Huyskamp’s Fijnhouthandel te Zwolle heeft een bijzonder jubileum te vieren. Het familiebedrijf bestaat 125 jaar. Kort voor de zomer werd daar stil bij gestaan tijdens een feestelijke bijeenkomst op het bedrijf met familie, medewerkers, klanten en andere relaties.
125 jaar Huyskamp’s Fijnhouthandel  | Vaktijdschrift Interieurbouw
Voorzitter Jacco Vonhof van MKB Nederland hield tijdens het officiële gedeelte van de bijeenkomst een korte toespraak voor de ongeveer 350 gasten. Hij memoreerde in vogelvlucht de historie van het bedrijf en onderstreepte de bijzonderheid van een dergelijk bedrijfsjubileum. ‘Slechts drie procent van de bedrijven in Nederland slaagt er in om een feest te organiseren vanwege het 125 jaar bestaan.’

Bijzonder
Dat het hier ging om een familiebedrijf maakte het bereiken van de mijlpaal volgens hem helemaal bijzonder. ‘Huyskamp’s Fijnhouthandel betekent veel voor de regio en geeft ook veel terug’, aldus Vonhof. ‘Zo steunt de onderneming vakwedstrijden en helpt het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Dit zijn met recht zaken waar je trots op mag zijn.’ Vonhof gaf samen met directeur Frederik Huyskamp met een symbolische slag met de hamer een klap op het jubileumfeest van het bedrijf. Met Frederik staat inmiddels de vierde generatie Huyskamp aan het roer. Onder zijn leiding groeide het personeelsbestand de afgelopen anderhalf jaar uit van 18 naar 22 medewerkers (foto).
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen