ABS-kanten met warme roodtinten

Wie jaar trendy materialen en oppervlakken, met kleurrijke accenten wil combineren, kan niet om warme, matte roodtinten heen. Kleuren richting roestbruin, terracotta en wijnrood worden trend. Kanten in die kleuren dus ook.

ABS-kanten met warme roodtinten | Vaktijdschrift Interieurbouw
ABS-kanten met warme roodtinten | Vaktijdschrift Interieurbouw

Hout- en steendecoren worden vaak gecombineerd met matte unikleuren. Naast een veelvoud aan grijstinten vallen hierbij de unikleuren vooral de groentinten, alsook warme gele en rode tinten op.

Voor een ieder die rood als basiskleur gebruikt, hebben de experts van Ostermann weer enkele aanbevelingen voor de passende kanten. Accenten van paprikapoeder, terracotta of roest aanbrengen? Neem dan de ABS kanten ‘Bison’, ‘Oxiderood’ of ‘Ceramic Red’. De kleurtinten variëren van licht roest, aardse terracotta tot warm koperbruin en doen denken aan de intens diepe kleuren van bijvoorbeeld gedroogde en gemalen paprika. Door de oranje-gele kleurnuances kunnen de kanten perfect worden gecombineerd met lichte houtdecoren of oppervlakken met roestoptiek, maar ook met plaatmateriaal met beton of zwarte metalen elementen.

Minder gele en meer blauwe kleurnuances zijn terug te vinden in de Ostermann kanten ‘Rosso Askja’, ‘Wine Red’ en ‘Rosso Jaipur’. De twee Rosso kanten zijn door de experts van Ostermann gekoppeld aan en passen onder andere perfect bij de gelijknamige, matte oppervlakken van Arpa Industriale.