Bouwsector zet spotlight op jonge rolmodellen

Om jongeren te interesseren voor een baan in de bouw, zet de bouwsector in een online serie de spotlight op vijf jongeren. Het zijn rolmodellen die laten zien dat je in de bouw en infra kunt werken aan je eigen ontwikkeling én aan die van Nederland.

Speel video
Bouwsector zet spotlight op jonge rolmodellen | Vaktijdschrift Interieurbouw
Bouwsector zet spotlight op jonge rolmodellen | Vaktijdschrift Interieurbouw

Eén van de hoofdpersonen in de online serie is timmerman Yvanka (18) die dit jaar Nederlands kampioen bouwtimmeren geworden is. Zij vertelt onder andere hoe het is om als vrouw in de bouw te werken. Carmen (20), de andere vrouw in de serie, staat ook haar mannetje. Ze zat vroeger op een grote graafmachine, totdat een blessure roet in het eten gooide. Nu is ze uitvoerder en stuurt ze een team aan voor opdrachten van de Waterschappen.

Naast Yvanka en Carmen vertellen ook BIM-modelleur Ruben (25), tegelzetter Daan (18) en hijskraanmachinist Lars (22) waarom ze hebben gekozen voor een carrière in de bouw. Campagneleider Maartje van Boekel: ‘Deze jongeren laten zien dat de bouw en infra veel breder is dan het standaardplaatje dat veel jongeren in gedachten hebben: er is een enorme verscheidenheid aan beroepen en werken in de bouw biedt een mooie toekomst.’

youtube.com/watch?v=nvWtluJjdIc&t=11s

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen