Meubelstoffen met een geweten

Textaafoam komt met het nieuwe merk Fabraa. Duurzaam geproduceerde meubelstoffen, waarvan de herkomst bekend is en het effect op het milieu op transparante wijze wordt verantwoord.

Een kleurenkaart van de duurzame stof Soil
De stof Facet heeft 100% gerecyclede content
Fabraa analyseert de levenscyclus

Drie jaar geleden startte Textaafoam de lijn Woven Bottles, een van de oplossingen voor het grote plastic-probleem. In plaats van gewone ingrediënten, worden voor deze meubelstoffenlijn gerecyclede plastic flessen gebruikt.

Het assortiment van Fabraa beschikt over stoffen met een geweten; op een verantwoorde manier gemaakt van gerecyclede materialen. Fabraa brengt de impact in kaart. Allereerst door de levenscyclus van de producten te analyseren. 

Men streeft naar een  optimale balans tussen prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Dat gebeurt door duurzame innovaties in grote aantallen te produceren, waardoor de prijs zakt. Qua materialen worden behalve petflessen ook maskers, luiers en afgedankte kleding gebruikt. Fabraa geeft deze materialen letterlijk een tweede leven.

Fabraa is transparant. Ze laten zien hoe een stof gemaakt wordt en wat de herkomst is. Ze meten de voetafdruk van de stoffen. De resultaten deelt men vervolgens op een eenvoudige manier, met behulp van begrijpelijke pictogrammen en grafieken.