Week van de Circulaire Economie

Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari zetten circulaire ondernemers hun deuren wagenwijd open tijdens de Week van de Circulaire Economie.

Week van de Circulaire Economie

Meer dan tweehonderd ondernemers tonen tijdens evenementen door heel Nederland hoe zij werken aan circulair ondernemerschap. Zij delen hun circulaire succesformules, misstappen en producten. Allemaal bedoeld om collega’s te inspireren hoe zij hun volgende circulaire stappen kunnen zetten. 

VERSLAAFD AAN PLAATMATERIAAL

Binnen interieur- en verbouw zijn we verslaafd aan plaatmateriaal. Deze verslaving zorgt jaarlijks in Nederland voor 1,5 miljoen ton afval. Gezien de samenstelling van dit geliefde materiaal is onze relatie hiermee zeker toxisch te noemen.

Duurzame alternatieven zijn er genoeg. Van bio-based tot recycled plaatmateriaal. Ook slimmer ontwerp draagt bij aan het verminderen van de afvalberg. Waarom worden deze dan nog niet op grote schaal toegepast?

Tijdens deze online talkshow gaan we in gesprek met Annemarie Rakhorst (voorzitter Transitieagenda consumptiegoederen en ambassadeur van de Week van de Circulaire Economie), Dirk van Deursen (CBM & aanjager transitieagenda duurzaam plaatmateriaal), Els Zijlstra (MaterialMatchMaker) en Pim Dekkers (Occony) over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van bio-based alternatieven, recyclen en hoogwaardig hergebruiken van al het slechte materiaal wat nu nog in de keten zit.

Voor wie?
Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, woningbouwcoöperaties, projectontwikkelaars en woonretail.

De Portiersloge: De 1e circulaire studio van Nederland

The Substitute verzorgt deze week samen met The New Block een serie interessante talkshows: Bouw & Binnenkant, Doe het duurzaam! Live vanuit de Portiersloge op Strijp S in Eindhoven.

The New Block is een community & living lab op het gebied van duurzaam bouwen.

The Substitute is een community & kennisinstituut op het gebied van duurzaam interieur en verbouw.

Reserveer hier je plek

Bekijk hier de volledige agenda

DUURZAME MISSERS

Is die eco-verf duurzaam of niet? En hoe zit het met isolatie van schapenwol? 3 experts maken je wegwijs in de wondere wereld van duurzame materialen en delen tips hoe je greenwashing kunt herkennen.

Bamboe, bio-composiet, schapenwol, het klinkt als natuurlijk en duurzaam materiaal maar is dat wel zo? Vaak blijken er nog veel ongezonde chemische toevoegingen in te zitten. En wat als de bron van het materiaal wel heel natuurlijk is maar veel CO2 uitstoot?

In de wirwar aan ingrediënten en klinkende marketingtermen is het vaak moeilijk om de juiste duurzame keuzes te maken.  Tijdens deze online talkshow gaan we in gesprek met Els Zijlstra (MaterialMatchmaker), Patrick Schreven (Eco+Bouw) en Ernst de Nobel (EcoCoatings). Experts op het gebied van bio-based en duurzame materialen.

Actieplan voor de toekomst
Na elke sessie ga jij naar huis met een actieplan voor de toekomst! Je krijgt concrete handvaten en tools om duurzame(re) keuzes te kunnen maken.

Voor wie?
Deze serie is gemaakt voor: (interieur)architecten, interieurprofessionals, woningbouwcoöperaties, projectontwikkelaars en woonretail.

Reserveer hier je plek

Bekijk hier de volledige agenda