Kanten om strak af te lakken

Als de keuken-, meubel- en interieurbouwer plaatmateriaal perfect wil lakken, kan de men de snijvlakken snel en eenvoudig met kantenband verwerken. Ostermann biedt hiervoor speciale grundierkanten van verschillende materialen aan.

Kanten om strak af te lakken

Vanwege de verschillende soorten lak, laksystemen en de gebruikte oplosmiddelen kan zelfs bij grundierkanten een ongewenste, chemische reactie ontstaan. De experts van Ostermann adviseren om altijd een lakproef met passende droogtijd uit te voeren.

Melamine grundierkanten zijn de prijsgunstige variant, om de open snijvlakken af te sluiten, voordat men gaat lakken. Bij Ostermann zijn ze in veel verschillende kleuren, diktes en breedtes direct uit voorraad verkrijgbaar.

ABS grundierkanten zijn in verschillende kleuren, diktes en in elke gewenste breedte tot 100 mm verkrijgbaar. Een speciaal aangebrachte primerlaag op het oppervlak van de tweezijdig geprimerde ABS grundierkanten zorgt voor extra hechting en waardoor ze uitermate goed overlakbaar zijn- zelfs geschikt voor slecht hechtende lakken zoals lak op waterbasis.

Exwood grundierkanten bestaan uit een mix van houtvezels en polypropyleen (PP). Ze hebben het bijzondere voordeel, dat ze dezelfde klimatische voorwaarden laten zien als de plaatwerkstoffen. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor meubelstukken, die door direct zonlicht of lampen aan aanzienlijke warmte worden blootgesteld.