Hulp bij duurzaam ontwerpen

Met de gloednieuwe classificatiemethode die designstudio WeWantMore ontwikkelde, kunnen ontwerpers en interieurarchitecten nu snel en eenvoudig al in een vroeg stadium achterhalen hoe duurzaam materialen precies zijn.

Hulp bij duurzaam ontwerpen

De bouwsector is een van de meest energie-intensieve en meest vervuilende sectoren ter wereld. Om de Green Deal te realiseren en tegen 2030 de CO2-uitstoot met 55 procent terug te dringen in Europa is een sleutelrol weggelegd voor ontwerpers, architecten en interieurarchitecten.

De bouwsector speelt een sleutelrol in de Europese klimaatplannen om de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen, zo bleek tijdens de recente klimaatconferentie in Glasgow. De sector is namelijk verantwoordelijk voor 40% van de totale CO2-uitstoot. Ontwerpers en interieurarchitecten hebben met hun materiaalkeuze een enorme impact op de duurzaamheid van gebouwen.

Als ze zeker willen zijn dat de materialen die ze kiezen wel duurzaam zijn, kunnen ze voortaan gratis een beroep doen op een nieuwe classificatiemethode. Designstudio WeWantMore ontwikkelde een gebruiksvriendelijk kleurensysteem waarmee ontwerpers en interieurarchitecten snel en gemakkelijk de meest duurzame materialen kiezen.

Download de classificatiemethode hier