Tweede leven voor hout met een lange levensweg

Aannemingsbedrijf John van Geldorp bouwde voor de familie Van Geldrop een interieur met hout met een circulair karakter. Plancker leverde het karakteristieke oude hout.

Tweede leven voor hout met een lange levensweg

‘Wij wilden een echte, natuurlijke uitstraling. Die krijg je niet meer met de hedendaags gefabriceerde platen’, aldus de familie Van Geldrop.

Er is een breed scala aan eiken verwerkt in onder andere kastdeuren en keukenfrontjes. Ook het hout van de karakteristieke vensterbanken en zelfs de zware eiken planken van de keukentafel hebben er al flinke levensweg op zitten.

Plancker houdt zich dagelijks bezig met het verzamelen van oud, karakteristiek hout van over de hele wereld en maakt het klaar voor een tweede leven. Jaap van Heteren, mede-eigenaar van de centraal in Nederland gevestigde houthandel: ‘We vinden het tof om dit samen met de lokale bevolking te doen. En lukt dat niet op de oorspronkelijke locatie, doen we in samenwerking met de sociale onderneming Bram Werkt.’

De showroom in Gorinchem omvat een enorme opslag aan historisch hout. Barnwood van oude schuren in de Alpen of bijvoorbeeld Canada, maar ook authentieke spoorbielzen uit India met de boutgaten er nog in.