Warme uitstraling en een goede akoestiek

De plafondsystemen in thermisch essen en thermisch naaldhout van Carpentier vinden hun plaats in elk interieur. Ze zijn toepasbaar in nieuwbouwprojecten, maar kunnen ook bij renovatie een interessante oplossing bieden, bijvoorbeeld om een beschadigd of vuil plafond te verbergen, leidingen aan het zicht te onttrekken of een verlaagd plafond te plaatsen.

 

Warme uitstraling en een goede akoestiek
Warme uitstraling en een goede akoestiek
Warme uitstraling en een goede akoestiek
Warme uitstraling en een goede akoestiek

Het voordeel van de QuickClip-profielen is dat er geen spijkers of schroeven zichtbaar zijn in het plafond. Bovendien garandeert het onzichtbare Grad-bevestigingssysteem een perfecte uitlijning en een geluiddempend effect dat akoestisch kan worden geoptimaliseerd.

Carpentier biedt een mooi gamma van profielen in HOTwood voor plafondbekleding die in eigen atelier naar wens kunnen worden afgewerkt.

Uiteraard zijn er ook prachtige realisaties mogelijk met de andere ecologische houtsoorten zoals eiken en oud hout.

Sfeervol
Door jarenlange blootstelling aan diverse weersinvloeden heeft oud hout een bijzondere look en authentiek karakter, gekenmerkt door prachtige kleuren en aparte houttekeningen. Deze oude planken zijn bijzonder geschikt om te verwerken tot plafondbekleding, wandbekleding, vloerbekleding, meubels, keukens, binnendeuren, legplanken, toonbanken, barmeubels of als accent op de muur. Dit maakt barnwood en ander oud hout erg geliefd bij interieurarchitecten, keukenbouwers, meubelmakers en andere houtprofessionals die graag met robuust en vooral ook sfeervol hout werken.

Alternatief
Als alternatief voor reclaimed hout biedt Carpentier een exclusief gamma ruw eiken met verouderde look. Deze zogenaamde United Colours of Carpentier-collectie is tot stand gekomen in samenwerking met een toonaangevend designer en bestaat uit vijf unieke kleuren: space blue, coral red, oil blue, forest green en desert yellow. De verouderde tinten staan niet alleen prachtig in een landelijk kader, ook in een trendy omgeving komen ze goed tot hun recht.

Akoestiek
Akoestische plafondpanelen bieden de ideale oplossing om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en de nagalm te verminderen. Met een akoestisch plafond creëert men dus een optimaal akoestisch comfort, waardoor de ruimte aangenaam en rustgevend is om te vertoeven.

De akoestische plafondpanelen van Carpentier zijn bekleed met esthetische, duurzame en massief houten QuickClip profielen met een open voeg. Door de opening tussen de latten, de bovenliggende glaswolplaat Isover Climliner 602 en de ruimte tussen de latten en het plafond worden vervelende geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat een perfecte akoestiek. De toepassing van hout als bekledingsmateriaal zorgt bovendien voor een warm, sfeervol en decoratief element met een natuurlijke uitstraling.

Bij Carpentier zijn er verscheidene plafondpanelen met uitstekende akoestische prestaties verkrijgbaar. Dankzij hun naadloze afwerking kan men deze akoestische panelen in elke interieurstijl integreren. Carpentier biedt ook een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden voor de houten bekleding van haar geluidsabsorberende plafondpanelen. Zo kan het paneel bijvoorbeeld gebrand, geborsteld of in meerdere lagen geolied of gebeitst worden, zonder in te boeten aan de akoestische waarden.