Betrouwbare en duurzame deuren met MDF

We maken er vrijwel iedere dag gebruik van en veel van onze spreekwoorden zijn ermee verrijkt. Waar we het over hebben? Deuren, natuurlijk! Van de welbekende open deur tot met de deur in huis vallen; dit bouwkundige element komt overal terug. Tegelijkertijd bestaan er talloze materiaalsoorten waar deuren van worden gemaakt. Eén daarvan is MDF en die mag niet onopgemerkt blijven.

Betrouwbare en duurzame deuren met MDF

Van honingraat naar hoge dichtheid

De klassieke binnendeur bestond voor een lange tijd uit hardboard met een kartonnen honingraat aan de binnenkant. Het hardboard wordt meestal gemaakt met behulp van een nat proces en daar komt veel water bij kijken. Daardoor is het productieproces niet echt milieuvriendelijk. Deurfabrikanten kiezen steeds vaker voor duurzame materialen zoals MDF-platen. Deze worden vervaardigd via een droog proces en verbruiken veel minder water.

MEDITE MR MDF is bij uitstek geschikt voor binnendeuren. Niet alleen is dit plaatmateriaal duurzaam vanwege het droge productieproces. De uniforme dichtheid zorgt namelijk voor een eenvoudige bewerking – zowel tijdens als na de fabricage. Ook zijn de platen vochtbestendig verlijmd en CARB2 gecertificeerd. Dat maakt dit type MDF ideaal voor toepassingen in ruimtes met een hogere luchtvochtigheid, zoals keukens en badkamers.

Een solide binnenkomer

Buitendeuren hebben na het afhangen vaak flink wat te verduren. Krassen en stoten kunnen de beschermlaag van een buitendeur stuk voor stuk beschadigen. Daarmee wordt een buitendeur sneller blootgesteld aan verschillende invloeden zoals regen of temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Zo kan een buitendeur uitzetten aan één kant, plaatselijke zwelling vertonen en zelfs langzaamaan verzwakken.

Dankzij de solide eigenschappen van MEDITE TRICOYA EXTREME hebben de bovenstaande invloeden geen schijn van kans. Deze MDF-plaat, met een garantie van maar liefst 50 jaar, kent praktisch geen uitzetting of krimp. Het betekent dat eventuele laklagen langer meegaan, zelfs wanneer de laklaag ouder wordt en minder flexibel is. En er ontstaan minder snel kleine scheurtjes die een buitendeur kunnen blootstellen aan het weer.

Online inspiratie

MEDITE MDF lanceert een nieuw digitaal platform. Fabrikanten, timmerlieden en meubelmakers – iedereen kan nu lid worden van deze online community via www.meditemakesitreal.nl. De eerste 500 inschrijvingen ontvangen een exclusief welkomstgeschenk!

In de online community kun je je laten inspireren door projecten van andere leden, evenals het delen van jouw eigen werk. MEDITE makes it real: met toonaangevende, geconstrueerde houten panelen breng jij de creativiteit, wij de innovatie. Word vandaag nog lid van de MEDITE-community en deel jouw MDF-projecten!

Foto’s: JB Kind Doors