Verfijnde en inspirerende nieuwe collectie

In oktober verschijnt de nieuwe HPL collectie van Formica op de Nederlandse markt. Een collectie die is geïnspireerd op het dagelijks leven.

Verfijnde en inspirerende nieuwe collectieVerfijnde en inspirerende nieuwe collectieVerfijnde en inspirerende nieuwe collectieVerfijnde en inspirerende nieuwe collectie

Het ontwerpteam van deze uitvinder van HPL laat zien dat het weet dat het leven vol kleur zit. Het creëerde een verfijnde en inspirerende collectie met 15 nieuwe unikleuren, 34 nieuwe houtsoorten en 8 nieuwe Plus Colors. De nieuwe collectie is uiteraard verkrijgbaar via Maiburg, Formica-dealer in Nederland.

Formica Est. 1913

Formica Group is de uitvinder van de originele laminaatproductie van HPL met meer dan 100 jaar ervaring in ontwerp, productinnovatie en productie. Het iconische merk Formica wordt niet voor niets vaak gebruikt als productnaam.

De nieuwe Formica-collectie bestaat uit een verfijnde en inspirerende reeks van 120 eigentijdse uni-kleuren die het leven in al zijn intensiteit en nuances vieren. De 25 Plus Colors vormen een selectie van effen kleuren in vier hoogwaardige afwerkingen voor levendige en aantrekkelijke oppervlakken. Met 81 tijdloze houtdecors met diverse nerven en houtsoorten wordt de enorme verscheidenheid van de natuur weerspiegelt. De collectie wordt tot slot aangevuld met 62 authentieke materiaalreproducties waaronder een brede DecoMetal-serie.

Persservice

Met bijna 500 verschillende Formica kleuren en decors in HPL biedt Maiburg altijd de juiste kleur die past bij het project. Daarbij is bijpassend ABS-kantenmateriaal uit voorraad leverbaar en een ruim assortiment basismateriaal om de Formica-HPL op te verlijmen. Ontzorgen doet Maiburg graag, de persservice wordt dan ook door veel klanten gebruikt.

Technisch veeleisende opdrachten ronden de vakmensen van Maiburg snel, stipt en nauwkeurig af. Vakmensen voor vakmensen dus. Maiburg verhuisde onlangs de productie naar Waalwijk en beschikt hier over een uitgebreid en hagelnieuw machinepark met CNC-gestuurde houtbewerkingsmachines voor perfect computergestuurd zaag-, boor- en freeswerk en kantverlijmingen.

Door middel van verlijming kan Maiburg diverse materialen 1- of 2-zijdig opdikken of bekleden met bijvoorbeeld een HPL-laag. Met de moderne lijmstraat behoren zowel koud perswerk in stapelpersen tot maximaal 3200 x 1600 mm als warm perswerk in een doorlooppers tot maximaal 4200 x 1600 mm tot de mogelijkheden.

Maiburg heeft een zeer ruim voorraadprogramma Formica HPL en nagenoeg alle overige topmerken HPL in Nederland geselecteerd dat zij geperst en wel al vanaf 3 werkdagen uit eigen magazijn rechtstreeks kunnen leveren. In totaal zijn zo meer dan 1200 kleuren, decors, dessins en structuren rechtstreeks uit voorraad leverbaar, beplakt op diverse dragermaterialen zoals MDF, spaanplaat, multiplex en ECOBoards.

100% formaldehydevrij

Maiburg en H.B. Fuller willen een stap verder gaan in duurzaamheid. Rakoll 4933 PVAc-lijmen zijn 100% formaldehydevrij en leveren een positieve bijdrage aan het verlagen van emissies van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen. Het gevolg is een gezondere werkplek en schonere binnenlucht. Deze lijm is bovendien technisch superieur en door een hoge initiële sterkte en snelle afbinding, een lange houdbaarheid en een lagere machinecorrosie dan gewone D3-lijmen door een lagere zuurgraad (hogere pH).

Voor het persen van HPL gebruikt Maiburg in haar productie Rakoll 4933, dus als je bij haar persservice tevens kiest voor een basismateriaal met een zeer lage formaldehyde-emissie dan is het resultaat een paneel met de laagst mogelijke totale emissie.