Biobased backing

Alle tapijttegelproducten van vloerenfabrikant Interface die in Europa zijn geproduceerd zijn voortaan standaard voorzien van de CQuest Bio tapijtrug.

Biobased backingBiobased backing

Om dit te bereiken is de Europese fabriekslocatie in Scherpenzeel omgebouwd. CQuest Bio is de nieuwe biocomposiet tapijtrug van Interface en is gemaakt met gerecycled en biobased (hernieuwbare) materialen, die netto CO2-negatief zijn. Door volledig over te stappen op biocomposiet backings stopt Interface met de Graphlex backing en wordt het meer CO2-intensieve bitumen door biocomposiet vervangen. Deze volledige overstap is een belangrijke mijlpaal in de Climate Take Back-missie van het bedrijf om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn.

Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager bij Interface: ‘Met deze historische mijlpaal wordt het gebruik van virgin petrochemisch materiaal voor de tapijttegelproductie in Scherpenzeel nog verder gereduceerd. Hierdoor wordt de CO2-voetafdruk van de tapijttegels met de nieuwe biocomposiet backing gemiddeld met 33% verlaagd. In de context van de circulaire economie verhoogt de nieuwe backing het percentage biobased en gerecycled content van de gehele tapijttegelcollectie naar gemiddeld 88%.’