Noviteiten Ostermann

Door VOC-vrije of VOC-gereduceerde producten te gebruiken, verbetert de luchtkwaliteit en wordt de uitstoot van CO2 verminderd. De reiniger REDOCOL VOCmatic Aqua is een op water gebaseerde, intensieve professionele oppervlaktereiniger. Het vervangt oplosmiddelhoudende reinigers,  reinigt grondig en is VOC-vrij en daarmee niet als gevaarlijke stof geclassificeerd.  Het product kan dus zonder gevaar voor mens, dier en milieu gebruikt worden.

Noviteiten OstermannNoviteiten OstermannNoviteiten Ostermann

Het overwegend van plantaardige grondstoffen gemaakte reinigingsmiddel REDOCOL VOCmatic DN bestaat uit tot 40% minder vluchtige organische verbindigen dan gebruikelijke oppervlaktereinigers. Met de aangename citrusgeur is het product ideaal voor het verwijderen van smeltlijmresten en strepen na de kantverwerking en verder voor de handmatige reiniging in de werkplaats, bijvoorbeeld voor het verwijderen van potlood- en viltstifstrepen. Ook oppervlakken met veel structuur, zoals houtstructuren, zijn gemakkelijk en restvrij te reinigen.

 Fischer bevestigingssystemen
Ostermann heeft het assortiment van Fischer uitgebreid. Het productassortiment gaat van standaard kunststof pluggen, via hollewand bevestigingen voor afbouwprojecten en injectiemortels voor bijzondere toepassingen tot schroeven en toebehoren. Meer informatie vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer via het zoekbegrip „#Fischer“ op www.ostermann.eu

Injectiemortel voor zware lasten
Met injectiemortel kunnen lasten tot en met 1,8 ton veilig en stevig bevestigd worden.

Ze bestaan uit 2 componenten (hars en verharder). Het stof in het boorgat moet goed worden verwijderd. Daarna eerst een kleine hoeveelheid van de gemengde mortel uit de koker drukken om beide componenten optimaal te mengen. Als men zich aan deze twee voorschriften houdt, is een stevige houvast gegarandeerd.

Schroeven voor elke toepassing
Naast de klassieke Power Fast en betonschroeven biedt Ostermann talrijke schroeven voor speciale toepassingen in de keuken-, meubel- en interieurbouw aan. Zeker de moeite waard zijn ook de stelschroeven en traptredebevestigingen.

Nieuwe meubelfronten
De nieuwe Senosan-meubelfronten in hoogglans wit en supermat zwart zijn bijzonder.

Op beide varianten kan namelijk geschreven worden en ze zijn bovendien magnetisch. Dat biedt bijzondere toepassingsmogelijkheden, zowel voor de particuliere als de zakelijke klant.

Het nieuwe fineerfront ‘Eiken Antiek Moeraseiken’ kenmerkt zich door de topactuele zwarte optiek. Meer informatie over de beschreven meubelelementen via „#Meubelfronten“ op de Ostermann website www.ostermann.eu 

Fineerkanten van Ostermann
De fineerkanten van Ostermann kunnen met gangbare kantaanlijmmachines of handmatig met witte lijm worden verwerkt.  De kanten zijn ook met smeltlijm voorgelijmd of met functionele laag voor de verschillende nulvoeg-technologieën verkrijgbaar.

De standaardbreedtes zijn 24, 33, 43 mm, andere breedtes worden speciaal op maat gezaagd of ingeregeld. 1 mm kanten zijn 2-laags, 2 mm 4-laags en 3 mm 6-laags opgebouwd. Het uit één laag bestaande dun fineer is met een vlies versterkt. Alle fineerkanten in de dikte 1, 2 en 3 mm zijn voorzien van primer, wat zorgt voor een eenvoudigere verwerking, betere hechting en het reduceert de hoeveelheid benodigde lijm.