Gratis voorcollege houtsoorten herkennen

Een gratis digitaal voorcollege over de SHR-cursus houtsoorten herkennen geeft een indruk van wat men in de twee cursusdagen kan verwachten.
Gratis voorcollege houtsoorten herkennen

Op 21 september van 9.00 - 9.30 uur kunt u kennis maken met de docent van de cursus. Hij zal laten zien wat de basisvaardigheden zijn om houtsoorten te kunnen herkennen en welke basiskennis hierbij van belang is. Verder zal hij cursusmateriaal laten zien en u een indruk geven van de lesvormen die hij gaat gebruiken. Hiernaast zult u tijdens het voorcollege al leren om ten minste twee houtsoorten te kunnen herkennen.
Tijdens de tweedaagse cursus cursus leert u over de uiterlijke kenmerken van hout en welke verschillen in deze kenmerken te gebruiken zijn om houtsoorten eenduidig van elkaar te kunnen onderscheiden. 50 veel gebruikte houtsoorten (6 naaldhoutsoorten, 14 gematigde loofhoutsoorten, circa 30 tropische loofhoutsoorten) worden behandeld. Als handleiding wordt het Houtvademecum gebruikt dat elke cursist aan het begin van de cursus ontvangt. De docent is ook de hoofdredacteur van dit boek.
Voor meer informatie klik hier