Inspiratie, informatie en innovatie

GN Kantentechniek hield op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni de derde editie van de GN Kantentechniekdag. Bezoekers konden zich twee dagen lang laten inspireren en informeren over innovaties op het gebied van het verwerken van kanten en platen. Centraal stonden de laatste ontwikkelingen en vele mogelijkheden omtrent het aanlijmen van kantenband.
Inspiratie, informatie en innovatie Inspiratie, informatie en innovatie Inspiratie, informatie en innovatie
Kantenaanlijmmachines worden steeds complexer. Welk lijmsysteem is het best passend? Wordt het een lijmsysteem met een smeltlijm op basis van PU, EVA of PO al dan niet in combinatie met nulvoegtechnologie (zero joint)? Welke bewerkingsunits en reinigingsunits zijn bruikbaar? Manuele of motorische verstellingen? Op al deze vraagstukken kregen bezoekers een antwoord. Ook diverse partners en branchegenoten van GN Kantentechniek verzorgden presentaties en brachten bezoekers op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van het verbinden en bewerken van kanten, hout en plaatmateriaal.
 
Demonstraties en presentaties
Zo trof men specialisten aan op het gebied van o.a. kantenband, lijmen, kitten, schuurmaterialen, verbindingssystemen, meubelbeslag en plaatmaterialen. Met de demonstraties en presentaties werden de vele facetten in het bereiken van een perfect eindresultaat verder toegelicht. ‘Gerenommeerde spelers als Soudal, Frencken, Kima en Decolegno waren present tijdens de GN Kantentechniek’, stelt Geert Nefkens, eigenaar van GN Kantentechniek. ‘Dit geeft wel aan dat ons evenement leeft in de branche. Er werd bijvoorbeeld gedemonstreerd hoe je lastig plaatmateriaal van Decolegno verlijmt met een speciale structuur. Ook werd de nulvoegtechiek gedemonstreerd met een polyolefine lijm. Dit soort demonstraties heeft direct geresulteerd in bestelling van machines.’
 
Primeur in Nederland
GN Kantentechniek staat garant voor gespecialiseerde producten van topmerken en werkt enkel samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers waarbij de focus ligt op kwaliteitsbewaking, een perfect service en een betrouwbare relatie op lange termijn. Tijdens de GN Kantentechniekdagen had de onderneming een primeur in huis. Er vond een demonstratie plaats van de FRAVOL machine met volledig CN-aangestuurde lijmschraper in combinatie met 4-assige motorische verstelbare bewerkingsunits.
Nefkens organiseerde drie jaar geleden samen met zijn topleveranciers voor de eerste keer de GN Kantentechniekdag. Sindsdien wordt zijn evenement steeds beter bezocht. Op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni had het bedrijf twee hallen met een oppervlak van 400 m2 en een buitenterrein (tent) tot haar beschikking. De anderhalve meter afstand houden wegens corona vormde voor de aanwezige bezoekers dan ook geen enkel probleem.