Gevelbekleding perfect voor wand en plafond

De slimme systemen van Carpentier worden voornamelijk gebruikt voor houten gevelbekleding, terrassen, poorten en omheiningen. Dankzij hun naadloze design zijn ze ook zeer geschikt voor binnentoepassingen, met name voor wandbekleding en plafondbekleding in woningen, houten bijgebouwen, kantoren of openbare gebouwen.
Gevelbekleding perfect voor wand en plafondIn combinatie met stabiel thermohout leent het unieke Grad-bevestigingssysteem van Carpentier zich binnenshuis perfect voor het bekleden van wanden en plafonds. Het plaatsingsgemak en de onzichtbare montage van de QuickClip profielen zorgen voor een snel en naadloos resultaat. Bijkomend voordeel is het geluiddempend effect, dat akoestisch wordt geoptimaliseerd. Verder zijn er prachtige realisaties mogelijk met andere houtsoorten zoals eiken en barnwood. Ook verlichting kan worden voorzien en mooi geïntegreerd in de plafond- en/of wandbekleding.
 
Gevelbekleding perfect voor wand en plafondAkoestisch comfort
De houten wandbekleding en houten plafonds geven een warme en aangename uitstraling aan een ruimte, maar realiseren ook een goede akoestiek. Dat biedt een absolute meerwaarde in een kantooromgeving of restaurant waar de galm vrij storend kan zijn. Maar ook in een woonruimte en zelfs in sportzalen en bibliotheken is een optimale akoestiek een toegevoegde waarde, die nog te vaak wordt onderschat. Vooral in gebouwen met grote volumes en bij een industrieel interieur kan de akoestiek vrij slecht zijn. Door de akoestische plafondpanelen of wandpanelen in de ruimte te integreren, kan de akoestiek substantieel verbeteren.
Bij Carpentier zijn er diverse profielen voor plafond- en wandbekleding beschikbaar in verschillende houtsoorten: thermisch essen, thermisch naaldhout, eiken, gebrand hout en oud hout zoals barnwood en reclaimed eiken. 
Er is keuze uit een hele rist afwerkingsmogelijkheden en kleuren, zodat er voor elke interieurstijl een passende oplossing is. Alle afwerkingen worden in eigen atelier uitgevoerd.
 
Gevelbekleding perfect voor wand en plafondBrandvertragende behandeling
Op aanvraag kan het hout een brandvertragende behandeling krijgen. Door het hout vacuüm te impregneren in een autoclaaf verhoogt de brandweerstand van het hout. Dat betekent dat het hout minder snel vuur zal vatten en een brand zich ook minder snel zal verspreiden. Het brandvertragend product dat het hout tijdens de behandeling absorbeert, is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. De kleur of de structuur van het hout verandert hierbij niet. De brandvertragende behandeling wordt vooral toegepast bij hoogbouwprojecten en openbare gebouwen zoals sporthallen, scholen, ziekenhuizen en bibliotheken, waar dit een wettelijke vereiste is.