Studenten Rijn IJssel winnen ontwerpwedstrijd

Met Circulair Delven veroverden vier studenten van het Rijn IJssel in Arnhem op 16 juni de harten van de SMARTCirculair jury met de herbestemming van een jaren ’70 kantoorpand in het Bestuurskwartier in Arnhem in opdracht van de provincie Gelderland.
Studenten Rijn IJssel winnen ontwerpwedstrijdDit team presenteerde met verve hun visie op circulair delven met bouwmaterialen afkomstig van kantoortorens achter het provinciehuis in Arnhem. Deze vier studenten waren de afvaardiging van een studententeam van 26 tweedejaars mbo-studenten bouwkunde die de ontwerpopdracht hadden om zoveel mogelijk materialen uit het kantoorpand te hergebruiken en een flexibel, modulair ontwerp voor appartementen in het voormalig kantoorpand te maken. Klik hier om naar de teampagina met rapporten, foto's en presentatie te gaan.
SMARTCirculair organiseert de Bouw OntwerpChallenge en de Energie OntwerpChallenge waarin multidisciplinaire studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp voor een opdracht van hun opdrachtgever.
De Publieksprijs gaat naar Scalda Vlissingen. Een Scalda studententeam ontwierp een bezoekerscentrum voor Geopark Oosterschelde bij Neeltje Jans
 
Klik hier om de finale terug te kijken