Koppeling tussen ontwerp en productie

PointLineCAM is de effectieve voorbereiding op de productie. De PointLineCAM module genereert de voor de productie benodigde bewerkingen en vertaalt deze naar bestanden die rechtstreeks in de CAM-software geopend kunnen worden.
Koppeling tussen ontwerp en productie | Vaktijdschrift Interieurbouw
Het maakt niet uit of u nu zelf getekende objecten wilt produceren, objecten uit de standaard PointLineCAD-bibliotheek of een combinatie van beide, PointLineCAM genereert per knopdruk de productiegegevens.
De bibliotheek is al gevuld met veel gebruikte verbinders en eventueel kunt u de verbinders die u gebruikt, hier eenvoudig aan toevoegen. Aanpassing in bijvoorbeeld de diepte van het meubel, resulteert direct in het opnieuw berekenen van de verbindingen. De in het tekenprogramma PointLineCAD getekende objecten, worden door PointLineCAM geanalyseerd. Zo worden een groef, sponning, uitkamering, verstek of uitsparing automatisch herkend en voorzien van de juiste bewerking en gereedschap in de CAM-software. U hoeft deze bewerkingen dus niet zelf te definiëren. In PointLineCAM kunnen de instellingen onder favorieten opgeslagen worden. Zo kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig kiezen of een groef gezaagd of gefreesd moet worden.