Van aluminium pui naar bamboe entree

HD Maatwerk Interieur begrijpt dat elk detail telt. Zoals bij de gevel van TUI in het toonaangevende winkelcentrum Westfield Mall in Leidschendam. De van origine aluminium pui werd hier volledig getransformeerd naar het nieuwe bamboe design, dat TUI sinds een pilot in het experience centre in Utrecht doorvoert in hun uitstraling.  
Van aluminium pui naar bamboe entree
Van aluminium pui naar bamboe entree
TUI vertrouwt zowel bij uitdagende maatwerkprojecten als bij repeterende werkzaamheden rondom de uitvoering van hun nieuwe uitstaling op de kennis, kunde en service van deze interieurbouwer uit Giessen. Kees Hoogendoorn, DGA van HD Maatwerk Interieur vertelt: “Op het moment dat we bij TUI aanschuiven voor het uitvoeren van een project, bevindt het zich al in de afbouwfase. Regelmatig lopen we tegen interessante uitdagingen aan. Dat was ook het geval bij de transformatie van TUI in Leidschendam. De specifieke eis van de architect was om bamboe met alle nerven in een pui horizontaal te laten verlopen. Hoe we dat moesten oplossen in de verticale gedeelten van de grote pui van ruim vijf meter, was nog de vraag.”
Daar kwam het vakmanschap van HD Maatwerk Interieur om de hoek kijken.  De interieurbouwer  bedacht hoe ze de drie-laags bamboe plaatmaterialen konden verwerken zodat alle lijnen horizontaal zouden blijven verlopen. Diepgaande vak- en materialenkennis zorgden voor een passende oplossing. In een kopse plaat werden groeven gefreesd waarin kops bamboelatten werden gelijmd. Zo kon ervoor worden gezorgd dat ook de kopse kanten werden aangepast naar volledig kops bamboe en daarmee werd aan alle voorschriften voldaan.
 
Wens van TUI
“Omdat we de wens van TUI direct begrepen én we snel met de nodige mensen aan tafel zaten, vonden we een oplossing om het project ook met een korte voorbereidingstijd, binnen gestelde eisen te realiseren,” aldus Hoogendoorn. Chris Klomp, senior retail concern huisvesting TUI Nederland, vult aan:  “Gedurende de zeven jaar dat we samenwerken met Kees Hoogendoorn van HD Maatwerk Interieur weten we dat onze opdrachten in goede handen zijn. Naast het vakmanschap dat zij bij al onze projecten inzetten is met name het snel schakelen, de hoge mate van kennis, service en klantgerichtheid bijzonder te noemen.” Hoogendoorn is bijzonder trots op de mooie samenwerking met TUI. “Ondanks dat we niet van borstklopperij houden, vinden we het maar wat mooi dat onze maatwerkoplossingen over de hele wereld terug te vinden zijn,” besluit de DGA van HD Maatwerk Interieur.