Wanneer het leven kleiner wordt, worden muren verplaatsbaar!

Verstedelijking is een megatrend die stedelijke woningen schaarser en duurder maakt. Voor Hettich is dit een reden om kamer- en meubelconcepten te heroverwegen. 
Wanneer het leven kleiner wordt, worden muren verplaatsbaar!
Wanneer het leven kleiner wordt, worden muren verplaatsbaar!
Wanneer het leven kleiner wordt, worden muren verplaatsbaar!
In het ‘Transforming Apartment’ maakt Hettich kamers naar wens om te bouwen met beweegbare wandelementen. Foto: Hettich

Het resultaat: veel creatieve en innovatieve meubelideeën die de meubelhandel in staat stellen in te spelen op nieuwe markteisen en veranderende klanteisen. Op de HettichXperiencedays 2021 laat Hettich zien dat perfect doordachte meubels op minimale oppervlakken kunnen worden ontworpen zonder in te boeten op een goed ontwerp. Hoe kleiner de ruimte, hoe veranderlijker deze moet worden. Daarom is transformatie het leidende thema: het oppervlak blijft, de ruimte verandert.
Onder het schuine dak bevindt zich een volledig ingerichte bijkeuken. Foto: Hettich

TopLine XL in creatieve toepassingen
In de toekomst moeten kamers en meubels zich steeds meer aanpassen aan de wensen van de gebruikers, niet andersom. Dit wordt mogelijk gemaakt door beweegbare wandelementen die de ruimte precies vergroten tot de woonruimte waarin men verblijft. Het TopLine XL schuifdeursysteem speelt een hoofdrol, wat Hettich laat zien in verrassende nieuwe toepassingen. Het sterke systeem verplaatst kamerhoge wandelementen gemakkelijk en veilig, waardoor nieuwe opties voor flexibel ruimteontwerp worden geopend.
Een compleet thuiskantoor is geïntegreerd in de garderobe. Ideaal om in de kleinste ruimte te wonen. Foto: Hettich

Kamer-in-kamer oplossingen
Beweegbare wandelementen bieden nieuwe gebruiksmogelijkheden voor ruimte-nissen, bijvoorbeeld een aparte bijkeuken of een kantoor aan huis onder het schuine dak. Wanneer gesloten, gebruikt de extra ruimte geen onnodige oppervlakteruimte en verdwijnt uit het zicht. Als u het wandelement opent, is er achter een goed doordachte kamer, die variabel kan worden ontworpen en waarin de complete apparatuur van wasmachine en droger tot de strijkplank of een goed uitgerust thuiskantoor kan worden ondergebracht.
 
Thuiskantoor in de garderobe
Wonen en werken versmelten steeds meer met elkaar. Kunnen werken waar je ook bent, zal in de toekomst de norm worden. Bij Hettich past het hele thema stedelijke mobiliteit in een garderobe. Het huismeubilair verbergt een functioneel thuiskantoor: perfect georganiseerde opbergruimte met schapvakken en laden voor kantoorbenodigdheden op het kleinste oppervlak. Onder de uittrektafel is er zelfs ruimte voor de printer. Ideaal voor hotels of forensenappartementen.