Optimat Group

We optimize your woodflow
De juiste oplossing begint bij een goede analyse

Hoe kom je tot de keuze voor de juiste machine? En is continue investering wel noodzakelijk? Welke aspecten zijn nog belangrijk bij de keuze voor de juiste leverancier? En wat mag u van deze partner verwachten? We spreken erover met Alexis Dirix, CEO bij Optimat Group.

Hoe begeleiden jullie klanten in het aankoopproces?
“Bij de keuze van de juiste machines voor uw productieproces, is een doorgedreven analyse erg belangrijk. We nemen de huidige situatie door met de klant en schatten in hoe we ook aan de toekomstige behoeftes kunnen voldoen. We kiezen daarbij resoluut voor een persoonlijke aanpak. We voeren gesprekken ter plaatse en geven demo’s in ons InnovationCenter. Zo komen we samen tot de juiste oplossing.

Verder doen we er ook alles aan om ervoor te zorgen dat onze klant zich volledig kan bezighouden met zijn core-business. Zo leiden we bedieners op om met de machines aan de slag te kunnen en doen we ook aan preventief onderhoud. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk van servicemonteurs en zit onze helpdesk steevast klaar voor ondersteuning en oplossingen.”

Wat is het belang van automatisering?
“Investeren in automatisering is een must, anders hink je al van bij het begin achterop. Dankzij automatisering hebben werknemers de kans om meer gespecialiseerd werk uit te voeren. Zo halen onze klanten het maximale uit hun bedrijf. Optimat Group is steeds pionier geweest in automatisatieprocessen en robotisering. Wij blijven er ook dagelijks naar streven om dat te blijven. Onze jarenlange ervaring met en investering in Industry 4.0 in de industriële sector is daarbij een groot voordeel. Die ervaring delen we en passen we toe in kleine en middelgrote ondernemingen.

Voor automatisering is uiteraard ook de juiste software nodig. In ons eigen softwarehuis sturen we andere fabrikanten aan en ontwikkelen we ook de juiste softwarepakketten voor zowel startende als meer ervaren bedrijven. Wij zorgen voor onder andere CAD en CAM-pakketten, zaag- en nestingoptimalisaties en process support, uiteraard in samenspraak met de klant.”

Wat mogen uw klanten van Optimat Group verwachten als partner?
“Eerst en vooral machines van topkwaliteit. We luisteren eerst naar de wensen van de klant, passen onze producten eraan aan en zorgen ervoor dat het eindproduct aan de hoogste standaarden voldoet. Doorheen het hele proces stellen we ons de vraag wat de machine voor de klant opbrengt, en niet hoeveel ze zal kosten. Verder zetten we ook in op uitstekende service van een topteam. Iedereen bij Optimat Group is pas tevreden wanneer onze klanten tevreden zijn. $Vandaar dat we onophoudelijk hun wensen analyseren, doorgronden en ook beantwoorden. We bespreken dan ook met elke klant een uitgebreid servicecontract dat helemaal gebaseerd is op hun wensen. Een van de standaardwaarden in dat contract is de opleiding van de uiteindelijke bedieners van de machine en preventief onderhoud. Wanneer klanten met ons samenwerken, kiezen ze resoluut voor een partner die hen voorbereidt op de toekomst.”

Optimat – Group
Ecustraat 17
4879 NP Etten-Leur

T: +31 76 502 77 90  
E: [email protected]
W: www.optimat-group.com  

Direct contact met Optimat Group