Triplaco

Triplaco maakt deel uit van de Group Lefevere, dat Felix Lefevere heeft opgericht in 1900 in Kortrijk.
Hout is de constante in dit familiebedrijf, dat ook de niet platgetreden paden durfde te bewandelen met minder voor de hand liggende producten.
Zo maakte Lefevere na W.O. II radiokasten voor o.a. Philips en in de jaren 80-90 waren zij wereldproducent omkastingen van geluidsboxen (Sony/JVC/ …) en Lefevere voegde meteen de spuitgiettechnologie toe voor o.a. televisiebehuizingen in plastic aan zijn activiteiten.
Tegenwoordig omvat de Group Lefevere twee bedrijven Beveka en Triplaco actief in houtverwerkende industrie. Deze bedrijven zijn actief in de handel en verwerking van decoratief materiaal en de verwerking van decoratief plaatmateriaal in de industriële schrijnwerkerijen op twee sites , zoals vlakverlijming, meubelcomponenten,… . Totale omzet van 40 mln € met 130 medewerkers.

Sinds 2013 wordt Print Acoustics® als een aparte productlijn van geluids-absorberende platen binnen Triplaco ontwikkeld, een logische stap aangezien hout en geluid in de genen van de Group Lefevere zit.
Deze akoestische divisie van Triplaco is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch absorberende panelen, deuren en losse elementen voor correctie van de nagalm in een ruimte.$

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer Decospan Woodcoustics, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden.

Onze Visie:
Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezond binnenklimaat in gebouwen.

Onze Missie:
Print Acoustics biedt de internationale projectmarkt een breed assortiment efficiënte, decoratieve en duurzame geluidsabsorberende panelen op maat van elke toepassing.
Deze oplossingen op basis van het Helmholtz-principe bestaan uit een hoogwaardige kern met een kwalitatieve, eenvoudig te reinigen bovenlaag. Samen met ons netwerk van partners garanderen wij de klanten lokaal een persoonlijke begeleiding van hun project, vanaf de voorschrijving tot de installatie.

Onze productie en R&D
Alle akoestisch dempende producten van Print Acoustics worden in-huis ontwikkeld en geproduceerd. Ze ondergaan grondige testen in de nagalmkamer van een onafhankelijk akoestisch labo, alvorens ze op de markt gebracht worden.

Onder impuls van Kristoff Ver Eecke, Directeur van de divisie Acoustics , wordt het gamma en merk sterk internationaal uitgebouwd.

Triplaco
Generaal Deprezstraat 2 
B-8530 Harelbeke

T +32 56 26 14 10
E [email protected] 
W triplaco.be

Direct contact met Triplaco