DICTATOR

Legt deuren en poorten haar wil op
DICTATOR staat in de markt bekend als een echte probleemoplosser. Als een (deur) sluitprobleem niet met een standaard DICTATOR product opgelost kan worden, dan wordt samen met de klant een unieke oplossing ontwikkeld. Tegelijkertijd bekijkt men of het product zodanig ontwikkeld kan worden dat het voor andere klanten ook interessant kan zijn.

DICTATOR beschikt in Emmeloord over een eigen research & ontwikkelafdeling en heeft al vele mooie producten uitgedacht die inmiddels standaard in het leveringsprogramma zijn opgenomen. Een mooi voorbeeld hiervan is de DICTATOR veerbuffer, een eenvoudige maar ingenieuze oplossing die ervoor zorgt dat de doorgang van schuifdeuren maximaal kan worden benut.

Toepassing
Bij toepassing van dit ingenieuze apparaatje kunnen deurgrepen of sluitkommen achterwege blijven. Als de schuifdeur volledig is geopend, dan staat deze gelijk met de voorkant van de wand waar de deur is ingeschoven. Om de deur te sluiten volstaat een licht indrukken aan de sluitzijde van de deur, de veerbuffer zorgt er dan voor dat de deur uit de wand 'springt' en vervolgens verder met de hand gesloten kan worden.

DICTAMAT 50
Ook de DICTAMAT 50 is het gevolg van een ontwikkeling op aanvraag van een deurfabrikant, die op zoek was naar een puur mechanische oplossing voor het zelfsluitend maken van schuifdeuren. Zowel de sluitkracht als de sluitsnelheid zijn zeer nauwkeurig in te stellen. De deur wordt over de gehele schuifweg met een gecontroleerde snelheid gesloten. Dit betekent optimale bescherming voor mens en materiaal.

Modulair systeem
Verder is daarmee gegarandeerd dat de deur volledig sluit en deze niet – zoals bij het handmatig sluiten vaak gebeurt – weer een stuk openspringt. Uiteindelijk is er een modulair systeem ontwikkeld waarbij de (instelbare) sluitsnelheid over de gehele schuifweg gelijk blijft. Als elektrische oplossing voor dergelijke schuifdeuren tot 80 kg deurgewicht, biedt DICTATOR de compacte en fluisterstille DICTAMAT OpenDo T2. Dit systeem is uitermate geschikt voor toepassing in de woning- en utiliteitsbouw.

HAWGOOD veerscharnieren
HAWGOOD veerscharnieren zijn de ideale oplossing voor het probleemloos zelfsluitend maken van dubbelwerkende deuren. Na een kort doorslaan van de deur wordt deze direct in zijn gesloten positie gebracht, zodat deze gelijk weer is te gebruiken door de volgende passant. Deze scharnieren worden onder andere veel toegepast in openbare gebouwen (scholen, restaurants, sporthallen e.d.) maar zeker ook in de industrie en in de woningbouw.

DICTATOR deurvastzetters
Door toepassing van niet roestende materialen (RVS, aluminium, kunststof, rubber) zijn de DICTATOR deurvastzetters zeer geschikt voor buitendeuren. De deurvastzetter voor buitendeuren is door deze verschillende materialen te verkrijgen in de stijl van de buitendeur.
Het is natuurlijk een completer plaatje als de deurvastzetter ook daadwerkelijk bij de buitendeur past. De deurvastzetter is éénvoudig te gebruiken door het zacht met de voet naar beneden drukken van de kunststof aandrukdop. De ontgrendeling kan eveneens met de voet gebeuren door het metalen ontgrendelingsplaatje naar beneden te drukken. De deurvastzetters zijn in de langste uitvoering ZE-200 Design Line zelfs geschikt om een afstand van 20 cm te kunnen overbruggen.

DICTATOR deuropvangers
DICTATOR 'Junior' deuropvangers vangen dichtslaande deurtjes of andere objecten geruisloos op en houden deze stevig gesloten. Speciaal voor de laden- en meubelbouw, apotheekinrichting e.d. levert DICTATOR de bewezen dempingstechniek van de DICTATOR deuropvanger in een gecombineerde 'miniatuurversie' van de DICTATOR type 1600 en het type 1400.
Het deuropvangertje type Junior voorkomt het dichtknallen van hordeuren, deurtjes in meubelen, kleppen of schuiflaatjes. Het apparaat dempt de sluitbeweging tot op de laatste centimeters zacht af. Hierdoor is het apparaat met name geschikt voor schuifladen, die stootvrij gesloten dienen te worden.

DICTATOR druk- en trekgasveren
Als dé aanbieder voor kwalitatief hoogwaardige gasveren neemt DICTATOR een absoluut bijzondere positie op de markt in. Het bedrijf heeft de juiste software en deskundigheid in huis om gasveren zorgvuldig te berekenen en daarbij de juiste bevestigingspunten te bepalen voor de meest optimale werking.
Na het berekenen van de gasveer kan DICTATOR kwaliteitsgasveren maken die speciaal zijn afgestemd op de wensen van de klant. Elke DICTATOR gasveer wordt voor de uitlevering computerondersteund getest. Daarmee wordt zowel de bedrijfszekerheid als ook een lange levensduur gegarandeerd.

Familiebedrijf
DICTATOR is in 1932 opgericht als familiebedrijf en in 1988 onderdeel geworden van DICTATOR groep (hoofdkantoor in Zuid-Duitsland). DICTATOR groep beschikt over productievestigingen in Duitsland, Nederland, Spanje en Engeland en levert een groot scala aan producten op het gebied van het geruisloos openen en dichtgaan van deuren en poorten. Hierdoor is de onderneming in vele branches in de markt actief.

Herkomst naam
DICTATOR komt van het Engelse ‘to dictate; dicteren’ en deze naam geeft aan dat de onderneming deuren en poorten met haar deursluitoplossingen de wil op willen leggen. De producten van DICTATOR worden in principe altijd via de ijzerwarenvakhandel verkocht. Alleen bij zeer specifiek voor de klant ontwikkelde producten wordt hierop soms een uitzondering gemaakt.
www.dictator.nl


DICTATOR PRODUCTIE B.V.
Energieweg 11
8304 AJ Emmeloord
+31 (0) 527 61 34 56
[email protected]
www.dictator.nl

Direct contact met DICTATOR