GRASS bewegings-systemen

Het merk GRASS staat voor innovatieve productontwikkeling, hoogste kwaliteit en technische precisie. 

GRASS ladesystemen, geleiders, scharnier- en klepsystemen laten het meubel al meer dan 70 jaar bewegen.
Als ontwikkelingspartner en systeem aanbieder in de meubelindustrie motiveert GRASS zijn klanten met gedurfde visies, fascinerende ontwikkelingen en producten, die de markt doen veranderen. Bewegings-systemen van GRASS bieden altijd een hoge standaard in het ontwerp en een verscheidenheid aan perspectieven.

Geschiedenis
GRASS werd in 1947 opgericht in Höchst, Oostenrijk. Al in 1963 ontwikkelde GRASS 's werelds eerste volledig metalen scharnier en werd dankzij vele andere wereldprimeurs een van' s werelds belangrijkste leveranciers voor de meubelindustrie in de jaren ‘70. Nog ouder is de geschiedenis van Mepla-Werke, dat al in 1929 meubels produceerde in Duitsland. In 2002 fuseerden de fabrieken van Mepla met Alfit AG, opgericht in 1976, uit Götzis. Beide bedrijven werden in de jaren negentig overgenomen door de internationale Würth-groep en sinds 1 maart 2004 maakt GRASS ook deel uit van de Würth-groep. In 2008 fuseerden Mepla-Alfit en GRASS. Dit resulteerde in de nieuwe GRASS Group, die de basis legde voor een wereldomvattend bedrijf.

GRASS heden
Het hoofdkantoor van GRASS met een modern centraal magazijn is gevestigd in Höchst aan de Bodensee, in de Oostenrijkse provincie Vorarlberg, aan de grenzen met Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Met een omzet van 391 miljoen euro in het boekjaar 2018, ongeveer 1.900 werknemers op 18 locaties en meer dan 200 verkooppartners in 60 landen, is het bedrijf uit Höchst één van 's werelds toonaangevende specialisten in bewegings-systemen. Een derde locatie in Hohenems (Vorarlberg / Oostenrijk) is momenteel in aanbouw en zal dienen als een knooppunt voor alle Europese productie locaties. GRASS produceert ook in het naburige Götzis, in Salzburg, Duitsland, de Tsjechische Republiek en de VS. Eigen verkoopkantoren zijn gevestigd in Italië, Turkije, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Australië en China.

GRASS GmbH GRASS Platz 1 6973 Höchst Österreich
T +43 5578 701 00
F +43 5578 701 82

www.grass.eu
Facebook
Youtube

Direct contact met GRASS bewegings-systemen