GRASS GmbH

Bewegingssystemen
GRASS bewegingssystemen
Een globaal werkende, succesvolle ondernemingsgroep, een fris merk met traditie en een buitengewone diversiteit aan perspectieven – dat is de GRASS-groep. Met een omzet van 378 miljoen Euro in het boekjaar 2017, rond 1.900 medewerkers op 18 vestigingen en meer dan 200 verkooppartners in 60 landen behoort GRASS to de wereldwijd leidende specialisten voor bewegingssystemen. Als ontwikkelingspartner en systeem-aanbieder van de meubelindustrie creëert GRASS sinds 70 jaar producten en services, die klanten inspireren. GRASS geleidings- en uittreksys-temen, scharnier- en klepsystemen zijn merkproducten, die de meubels van gerenommeerde meubelmerken bewegen. Daarbij zetten de pro-ducten van GRASS met kwaliteit en functionaliteit de elegantie van premium meubels voort in het inwendige van meubilair. Naast een conse-quent ontwerp en een hoge individualiteitsgraad biedt GRASS haar klanten uit industrie en ambacht een uitstekende service. Tot het product-portfolio behoort het verborgen scharnier Tiomos Hidden of ordenings-systemen zoals Tavinea Sorto.

Voor orde zorgt ook Vionaro, het kubistische ladesysteem voor keu-ken, woonruimte en badkamer. Met Vionaro heeft GRASS een opzienba-rende ontwerpoplossing gemaakt voor alle toepassingen in de woonkamer, keuken en badkamer. Het slechts 13 millimeter slanke frame van het complete systeem, dat in 2014 met de begeerde Red Dot award werd onderscheiden, is gebaseerd op de ondervloergeleiding Dynapro, die in 2010 ook de internationaal erkende ontwerpprijs ontving. Het ladesysteem Vionaro overtuigt zowel door ontwerp, innovatiegraad en functionaliteit. Het extreem smalle frame volgt de trend naar minimalistische vormen en edele materialen tot in het interieur van het meubel. „De nieuwe stijl heet minimalisme“, aldus GRASS Global Brand Manager Harald Klüh. „We zien af van alles, wat niet absoluut noodzakelijk is en concentreren ons op eenvoudige, maar zeer edele en efficiënte basics.“

Vionaro is zo'n Basic, de meest radicale ontwikkeling van het huis GRASS. Het kubistisch en minimalistisch vormgegeven ladesysteem beïnvloedt in belangrijke mate het ontwerp van moderne meubels in keuken, badkamer en woonruimte. Het resultaat van het jarenlange onderzoeks- en ontwikkelingswerk is een gepassioneerd statement voor de schoon-heid van de rechte hoek, zonder zelfs maar de kleinste opbergruimte in de lade weg te geven. Dankzij Dynapro biedt Vionaro perfecte loopeigenschappen en zorgt sinds de marktintroductie wereldwijd voor sensatie. Designers, keuken- en meubelproducenten, timmerlieden, architecten en de eindverbruiker zijn enthousiast over het elegante, extreem slanke frame. In zijn nobele eenvoud en dankzij het gebruik van verschillende materialen en kleuren past Vionaro in alle moderne woonwerelden. Het minimalistische complete systeem wordt toegepast door gerenommeerde keuken- en meubelfabrikanten voor hun collecties. 

GRASS GmbH Perscontact
Grass Platz 1
6973 Höchst
Oostenrijk

T +43 (0) 5578 701-0
F +43 (0) 5578 701-59

[email protected]
www.grass.eu

Direct contact met GRASS GmbH